Ensimmäinen Suomen mestaruus ei ole Annimari Kortteen tavoitelistan kärjessä: "Ne ovat minulle tärkeämpiä"

14:02
Videolla Annimari Kortteen vierailu MTV Uutiset Livessä.

Suomen kirkkaimpiin yleisurheilutähtiin kuuluva pika-aituri Annimari Korte valmistautuu paraikaa yleisurheilun superviikkoon. Tiistaina on luvassa Paavo Nurmi Games ja viikonloppuna Kalevan kisat. Kortteen tavoitteet viikolla ovat selkeät.

Vuosi sitten Suomen ennätyksen 12,72 100 metrin aidoissa pinkonut Korte ei ole vielä saavuttanut Suomen mestaruutta. Yleisurheilun superviikon avaa kuitenkin Paavo Nurmi Games, johon kokoontuu Euroopan kärkitason pika-aitureita. Mukana on mm. Dohan MM-kisojen pika-aitojen kuutonen, Hollannin Nadine Visser.

Hollantilainen on painellut parhaimmillaan tällä kaudella aikaan 12,90. Kortteen kauden paras on 12,76. Visserin ennätys on Kortetta kymmenyksen parempi.

– Tiistaina on kesän kovin kansainvälinen kisa, jossa on kaikki paitsi yksi Euroopan huipuista mukana. Lähden hakemaan siitä voittoa. Kalevan kisojen voitto on tietenkin tavoitteena, mutta minulle on tärkeämpää ennätysten rikkominen ja omien rajojen näkeminen, Korte sanoo.

– Koko kesä on valmistauduttu siihen, että ennätyksiä tulisi. Silloin nähdään, miten valmentaja on onnistunut, Korte jatkaa.

Korte juoksee tiistaina Turussa järjestettävissä Paavo Nurmi Gamesissä ja naisten pika-aidat huipentavat Kalevan kisojen perjantai-illan.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja