Mainos

Ennätysmäärä juoksijoita starttaa Helsinki City Runille raikkaassa kelissä

Suomen suurin juoksukilpailu Helsinki City Run -puolimaraton juostaan lauantaina raikkaassa kevätsäässä. Kisaan osallistuu ennätysmäärä juoksijoita, lähes 16 000.

Lauantaiaamuna Helsingissä sataa vettä, mutta sää poutaantuu iltapäiväksi. Lämpötila on noin kymmenessä asteessa tai hieman yli. Juoksu starttaa kello 15.

– Hyvässä lykyssä juoksun lähtöhetkellä paistaa jo aurinko. Jos sateet ehtivät väistyä, ilma on juuri hyvä juoksemiseen, ei liian kuuma eikä liian kylmä. Ilma on raikas ja kostea sateen jäljiltä, eivätkä kadut pölise. Tuulta on jonkin verran, kertoo MTV3:n meteorologi Miina Manninen, joka itsekin asettuu puolimaratonin starttiviivalle.

Perjantain ja lauantain välisen yön sateet ovat melko rankkoja, mutta kilpailunjohtaja Pertti Raunio arvelee, että reitin hiekkaosuudetkin pysyvät hyvässä kunnossa.

Raunionkin mielestä tämän hetken ennusteiden mukainen sää on ihanteellinen juoksemiseen. Raunio suosittelee tämänhetkisten säätietojen perusteella pitkähihaista ja pitkäpunttista pukeutumista, vaikka tietysti omat yksilölliset kokemukset ovat erilaisia.

– Osa reitistä on laajaa aukeaa aluetta ja siellä on kylmä. Riippuu tietysti tuulesta, kuinka kylmä, sanoo Pertti Raunio.

Helsinki City Run on juostu vuodesta 1994 lähtien. Vuosien varrelle mahtuu monenlaista keliä.

– Vuonna 2003 oli lämpöä 6-7 astetta ja vettä tuli vaakatasossa, mutta kisa on juostu myös 22 asteen säässä, muistelee Raunio.

Helsinki City Run naisten suosiossa

Helsinki City Run on kerännyt vuosi vuodelta enemmän juoksijoita ja se on Suomen suurin kilpailumuotoinen juoksutapahtuma. Tänä vuonna ilmoittautuneita on 15 800, joka on 2 500 enemmän kuin viime vuonna. Naisia juoksijoista on noin 45 prosenttia. Viime vuonna juoksukilpailun ensikertalaisia oli 40 prosenttia.

– Juoksuharrastus on Suomessa nyt laajempaa kuin koskaan. Monista muista juoksutapahtumista poiketen Helsinki City Runille osallistuu paljon naisia, nuoria ja uusia harrastajia. Keski-ikä on noin 35 vuotta, mutta paljon on myös alle 25-vuotiaita, sanoo Pertti Raunio.

Juoksuun osallistuu kisaajia 60 maasta Malesiaa ja Hong Kongia myöten. Ulkomaalaisia on yhteensä noin 520.

Tankkaukseksi Raunio kehottaa torstaina ja perjantaina syömään pastaa ja lauantaina myöhäisen ja monipuolisen aamiaisen sekä nesteitä oman kokemuksen mukaan.

– Nyt jos keli on tällainen viileämpi, ei ole vaaraa niin suuresta nestehukasta kuin hellekelillä.

Juoksu starttaa lauantaina kello 15 alkaen Eläintarhan urheilukentän vierestä Vauhtitieltä. Reitin pituus on 21 kilometriä ja se kiertää Töölönlahden ympäri Alppilan ja Kallion kautta Keskuspuistoon. Tämän jälkeen juoksijat jatkavat Ruskeasuolle ja Pikku Huopalahteen. Sieltä juostaan uudelleen Keskuspuiston kautta maaliin Olympiastadionille. Reitin varrelle odotetaan noin kymmentä tuhatta katsojaa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.