Ennätys tärähti: Suomesta yhdeksän joukkuetta lentopallon eurocupeihin!

Ensi kaudella nähdään ennätysmäärä, peräti yhdeksän suomalaisjoukkuetta lentopallon eurocupeissa. 

Videolla juttua Suomen naisten lentopallomaajoukkueen etenemisestä Kultaiseen liigaan.

Suomalaisjoukkueet osallistuvat Mestarien liigaan, CEV Cupiin sekä Challenge Cupiin. Mukana on viisi naisten ja neljä miesten joukkuetta.

Mestarien liigassa eli virallisesti CEV Volleyball Champions Leaguessa ovat mukana hallitsevat Suomen mestarit: Hämeenlinnan Lentopallokerho naisissa ja VaLePa Sastamala Tampere miehissä. He pelaavat Mestarien liigaa nimillä Hämeenlinna ja VaLePa.

Kumpikin joukkue oli mukana Mestarien liigassa myös edelliskaudella; ValePa aina lohkovaiheessa asti.

Mestarien liigassa 18 joukkuetta on saanut niin naisissa kuin miehissäkin rankingin perusteella suoran paikan lohkovaiheeseen. Kaksi muuta paikkaa selvitetään sekä naisissa että miehissä alkukierroksilla 1–3, joihin myös suomalaisjoukkueet osallistuvat.

CEV Cupiin lähtevät viime kauden Mestaruusliigan hopeajoukkueet eli naisissa LP Viesti (LP Salo) ja miehissä Hurrikaani Loimaa.

Challenge Cupiin on ilmoitettu mukaan naisissa LP Kangasala ja LiigaPloki sekä miehissä Perungan Pojat ja Savo Volley. Lisäksi Pölkky Kuusamolle on anottu paikkaa Challenge Cupiin. LiigaPloki ja Savo Volley osallistuvat nyt Europeleihin ensimmäistä kertaa.

Viime kaudella Suomesta oli mukana seitsemän joukkuetta: kolme miehissä ja neljä naisissa.

Lue myös:

    Uusimmat