Englannin kannattajat ja joukkue ristiriitaisessa julkisuudessa – uran suurin ottelu polttelee pelaajia: "Lapsena sitä unelmoi näistä hetkistä"

Englanti eteni EM-loppuotteluun dramaattisten vaiheiden jälkeen – näin Mehmet Hetemaj ennakoi sunnuntain finaalia 5:41
Englanti eteni EM-loppuotteluun dramaattisten vaiheiden jälkeen – näin Mehmet Hetemaj ennakoi sunnuntain finaalia

Englanti on ollut edellisen kerran arvoturnauksen loppuottelussa vuonna 1966, jolloin se voitti toistaiseksi ainoan maailmanmestaruutensa. EM-kisojen finaalissa se ei ole ollut kertaakaan. Sunnuntai-illan loppuottelu edustaakin joukkueelle ja koko maalle ainutlaatuista mahdollisuutta.

Kolmen leijonan kapteeni Harry Kane on selvillä käsillä olevan hetken merkityksestä.

– Luulen, että kyseessä on minun ja meidän kaikkien uralla suurin ottelu tähän asti, Kane kertoi BBC:lle.  

– Lapsena sitä unelmoi näistä hetkistä: nostaa pokaali oman maan voitolle. Ja nyt meillä on siihen mahdollisuus. Nämä ovat mahdollisuuksia, joihin on tartuttava kaksin käsin.

Siinä missä Englannin kannattajat ovat halveksuttavalla käytöksellään keränneet negatiiviset otsikot, pelaajat itse ovat jo pitkään vaikuttaneet ympäröihinsä positiivisella tavalla.

Hyökkääjä Marcus Rashford muistetaan koronaviruksen alkuhetkiltä nälkää näkevien lasten auttamisesta, kisojen suurimpiin tähtiin lukeutunut Raheem Sterling rasisminvastaisesta työstään ja Jordan Henderson Valioliiga-pelaajien hyväntekeväisyyshankkeen masinoimisesta koronaviruksen keskellä.

Englannin pelaajat ovat myös ilmoittaneet lahjoittavansa suuren osan palkintorahoistaan maan terveydenhuollon hyväksi. 

– Mielestäni olemme osoittaneet vain olevamme normaaleja, tavallisia englantilaisia, Kane kuvaili joukkuettaan.

– Tiedämme, että perimmäisin tavoitteemme on saada työmme nyt valmiiksi. Mutta kaikkien tulisi silti olla ylpeitä tavasta, jolla he ovat edustaneet itseään, ystäviään ja perheitään ympäri maan, Kane sanoi.

Lue myös:

    Uusimmat