Englannille odotettu avausvoitto naisten MM-jalkapallossa – Italia yllätti Australian lisäajalla

Englanti aloitti turnauksensa naisten MM-jalkapallossa 2–1 voitolla Skotlannista.

Englanti sai otteluun unelma-alun, kun Nikita Parris upotti 14. minuutilla tuomitun rangaistuspotkun varmasti maaliin. Englannin voittomaalin teki Ellen White hetki ennen taukoa.

Skotlanti sai palkinnon painostuksestaan 79. minuutilla, kun Claire Emslie laukoi pallon lähietäisyydeltä maaliin. Skotlanti ei kuitenkaan pystynyt enää loppuhetkillä uhkaamaan Englannin voittoa.

Aiemmin päivällä Brasilia voitti Jamaikan 3–0 hyökkääjä Cristianen maaleilla.

Päivän yllättävin tulos koettiin päivän avausottelussa, jossa Italia nousi 0–1 tappioasemasta 2-1-voittoon ennakkosuosikki Australiaa vastaan. Voittomaalin puski lisäajalla jo aiemmin Italian tasoituksen tehnyt Barbara Bonansea.