Energiateollisuuden kysely: Enää kourallinen suomalaisia vastustaa ydinvoimaa – vastustus pienintä 50 vuoteen

Maailmanparantaja muistelee aktivismia kuudella vuosikymmenellä 9:52
Ympäristöaktivisti ja kirjailija Risto Isomäki kuuluu yhä pienevään joukkoon ydinvoiman vastustajia. Monet ydinvoimakriitikot ovat kääntäneet kelkkansa viimeistään Ukrainan sodan aiheuttaman energiakriisin myötä.

Ydinvoiman kannatus on noussut ennätyskorkealle samaan aikaan, kun vastustus on kutistunut, kertoo Energiateollisuuden kysely.

Ydinvoiman vastustajien määrä on pudonnut kuuteen prosenttiin, Energiateollisuus kertoo Viiden jälkeen -ohjelmalle. Ennen Ukrainan sotaa, keväällä 2020, vastustajia oli yli kaksi kertaa enemmän eli noin 15 prosenttia.

Vuonna 2013 kielteisesti ydinvoimaan suhtautuvia oli yli 25 prosenttia. Vuonna 1984 kielteisesti suhtautuvia oli jopa yli 50 prosenttia.

Ydinvoimaa kannattaa jopa 68 prosenttia  kyselyyn vastanneista, ja suosio on korkeimmillaan koko mittaushistoriassa. Vastaava kysely on tehty vuosittain vuodesta 1983 alkaen.

Energiateollisuuden mukaan muun muassa ilmastosyyt selittävät suosion nousua.

Energiateollisuus teetti kyselyn Kantar Publicilla tämän vuoden maalis- ja huhtikuussa. Kyselyyn vastasi 1002 ihmistä.

Aiheesta lisää Viiden jälkeen -ohjelmassa MTV3-kanavalla tänään 20.4. noin kello 17.10. Silloin kysytään muun muassa voisiko ydinvoiman korvata aurinkovoimalla ja kerrotaanko radioaktiivisen säteilyn vaaroista tarpeeksi?

Viiden jälkeen nähdään joka arkipäivä MTV3-kanavalla kello 16.58 alkaen. 

Ohjelma on katsottavissa suorana ja tallenteena myös MTV Katsomossa. Muista päivän uutisissa ja puheenaiheissa myös MTV Uutiset Live

Lue myös:

    Uusimmat