Mainos

"En lähtisi jännittämään" – Stubb ei vieroksu ydinvoimayhteistyötä Venäjän kanssa

Pääministeri Alexander Stubb (kok.) ei näe juurikaan ongelmia ydinvoimayhteistyössä venäläisen Rosatomin kanssa.

Vihreät ihmettelevät Stubbin lausuntoa.

Fennovoiman ydinvoimayhteistyö venäläisen Rosatomin kanssa on herättänyt huolta muun muassa Suomi-kuvasta tilanteessa, jossa Ukrainassa soditaan.

Pääministeri Stubb torjuu asiaan liittyviä huolia Ylen pääministerin haastattelutunnilla.

– En lähtisi sitä hirveästi jännittämään. Ukrainassa 50 prosenttia energiasta tulee ydinvoimasta. Ydinvoimatuottaja on venäläinen ja yleensä Rosatom.

Jos katsoo heidän toimintaansa, niin ei ole ollut minkään näköisiä ongelmia. Uskon, että ydinvoima on kuitenkin niin vakava asia, että siinä ei kannata valtapolitiikan kanssa pelata, sanoo Stubb Ylellä.

Stubb sanoo myös, että toteutuessaan Fennovoima-hanke kestää monta vuotta ja hän toivoo, että Ukrainan kriisi ei ole monen vuoden kriisi.

Vihreät kummastelevat

Uusia ydinvoimalupia vastustavista Vihreistä kummastellaan Stubbin lausuntoa.

Vihreiden puheenjohtaja ja ympäristöministeri Ville Niinistö kummeksuu, että pääministeri ottaa vertailukohdaksi Ukrainan, jonka asemaan nimenomaan ei haluta joutua.

Niinistön mukaan nyt pitäisi päinvastoin lisätä riippumattomuutta Venäjästä.

Vihreiden eduskuntaryhmän puheenjohtaja Outi Alanko-Kahiluoto sanoo, että ydinvoimaratkaisu sitoo Suomen kädet vuosikymmeniksi.

– Vaikka luotettaisiin Venäjän nykyjohtoon, mihin itse en näe mitään syytä, täytyy ottaa huomioon, että Venäjän demokratiatilanne on kehittynyt nopeasti todella hälyttävään suuntaan. Emmekä me voi tietää, onko tilanne Putinin kauden jälkeen vielä huonompi.

– Meillä on näyttöä siitä, että energiapolitiikka ei ole Venäjälle pelkästään energiapolitiikkaa vaan siinä on kyse myös valtapolitiikasta, sanoo Alanko-Kahiluoto MTV Uutisille.

Fennovoima on kamppailut riittävän kotimaisen omistusosuuden kanssa ja alkuviikosta ilmoitettiin myös useiden avainhenkilöiden vaihtamisesta. Ydinvoimaratkaisut ovat tulossa hallituksen käsittelyyn lähiviikkoina.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.