Emmi Peltonen vaarassa pudota maajoukkueesta

Taitoluistelija Emmi Peltonen, 23, joutuu antamaan lisänäyttöjä maajoukkuepaikan lunastamiseen.

Suomen taitoluistelun kirkkaimpaan kärkeen jo usean vuoden ajan kuuluneen Emmi Peltosen nimen perässä luki suluissa ehdollinen, kun Suomen taitoluisteluliitto julkaisi tiistaiaamuna yksinluistelun ja jäätanssin maajoukkueluistelijat kaudelle 2023–24.

Peltosen, 23, viime kausi oli rikkonainen. Hän pystyi aloittamaan kauden vasta marraskuun alussa ja tähtäsi Espoossa marraskuun lopussa järjestettyyn gp-kilpailuun. Koronavirustartunta pilasi osallistumisaikeet.

Myös tammikuussa Espoossa järjestetyt EM-kotikisat jäivät haaveeksi, kun arvokilpailuja edeltäneet ja vaadittavat näyttöpaikat hupenivat yksi kerrallaan. Peltonen on sijoittunut aikuisten EM-kilpailuissa parhaimmillaan viidenneksi vuonna 2020.

Ehdollisen maajoukkuepaikan ensi kaudeksi saaneelle Peltoselle annetaan mahdollisuus täydentää näyttöjään maajoukkueen starttileirillä, joka järjestetään 29.–31. toukokuuta Heinolan Vierumäellä.

– Meillä on hyvin avoimesti ja tarkasti kirjatut maajoukkueen valintakriteerit. On määritelty tietyt pisterajat ja elementtisuoritukset, jotka tulee olla tehtynä, jotta urheilija saa nimeämisen maajoukkueeseen, Suomen taitoluisteluliiton valmennuspäällikkö Satu Niittynen avasi STT:lle puhelimitse.

– Päättyneellä kaudella hänellä oli puutteita kriteereissä. Hän esittää starttileirillä puuttuvat näytöt, ja asia on sillä käsitelty.

Taitoluisteluliitto on käynyt asian läpi luistelijan kanssa. Peltoselle täydennysmahdollisuuden pitäisi olla lähes läpihuutojuttu, jos hän vain on luistelukunnossa.

– Ei ole kyse mistään supervaikeista asioista. Meillä on minimikriteerit, joten on kaikkia urheilijoita kohtaan yhdenvertaista ja reilua, että minimikriteerien suorittaminen edellytetään kaikilta urheilijoilta. En usko, että se on minkäänlainen ongelma hänen kohdallaan.

Lue myös:

    Uusimmat