Emmekö me olekaan Tallinnassa?

Matkailijoiden käsitykset suositusta turistikohteesta ovat toisinaan mitä eriskummallisimpia.

Suomenlinnan hoitokunnan matkailukoordinaattori Camilla Hanganpää edistää työkseen vierailijoiden tietoisuutta siitä, mitä Suomenlinnassa voi nähdä ja kokea. Suosittu kohde täyttyy matkailijoista erityisesti kesäaikaan.

Informaatiosta huolimatta matkailijat eivät ole aina ajan tasalla siitä, mikä Suomenlinna on ja miten siellä kuuluu toimia.

− Meiltä tiedustellaan usein, että missä se linna sijaitsee. Kyseessähän on linnoitus, jonka nimi on kenties hieman hämäävä, Hanganpää kertoo.

Sekaannuksia on tapahtunut myös itse kohteen suhteen.

− Suomenlinna ja Korkeasaari saattavat mennä sekaisin; kumpaankin pääsee lautalla. Perillä sitten ihmetellään, että missä ne eläimet oikein ovat.

− Joskus on käynyt myös niin, että matkailija on luullut Suomenlinnan visiitin jälkeen käyneensä Tallinnassa, Hanganpää lisää.

Hobittien taloja?

Suomenlinnassa sijaitsee yksityisasuntoja joka puolella linnoitusta. Kohtaamisia vierailijoiden ja asukkaiden välillä sattuu paljon. Suomenlinnan asukkaat ovat tottuneet vierailijoihin ja suhtautuvat heihin pääsääntöisesti suopeasti.

− Uteliaat japanilaiset saattavat ilmestyä yksityiseen pihapiiriin valokuvaamaan. Matkailija voi luulla, että Suomenlinna on suuri ulkoilmamuseo, jossa pyykit roikkuvat talojen pihoilla näön vuoksi, Hanganpää kertoo huomioistaan.

Hupaisia mielikuvia ovat herättäneet myös Susisaaressa sijaitsevat ruutikellarit, jotka ovat tuoneet vierailijoiden mieleen Taru sormusten herrasta -elokuvat.

− Meiltä tiedustellaan ruutikellareihin liittyen säännöllisesti, että missä ne hobittien talot oikein ovat!

Matkailijoiden ohella Suomenlinna houkuttelee paljon pääkaupunkiseudun asukkaita, jotka tulevat linnoitukseen ulkoilemaan ja viettämään kaunista kesäpäivää.

− Suomenlinnaan piknikille tulevien kannattaa muistaa, että grillaaminen on maailmanperintökohteessa täysin kielletty. Tämä koskee myös kertakäyttögrillejä, Hanganpää muistuttaa.

Studio55/Jenni Kokkonen

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja