Emmanuel Macronin kuljettaja ajoi ylinopeutta ja jäi poliisin tutkaan – pakeni palatsin autolla

Emmanuel Macronin kuljettajan syytetään paenneen poliisia ajettuaan ylinopeutta Élysée-palatsin autolla, kertoo Guardian

Guardian kirjoittaa, että Stéphane P:ksi nimetty kuljettaja oli ollut matkalla Versaillesiin, kun hän jäi poliisin tutkaan ajettuaan ylinopeutta Pariisin ulkopuolella.

Poliisin mukaan kuljettaja ei ollut suostunut pysähtymään, mutta virka-autolla ajanut mies jäi poliiseille kiinni heidän otettua talteen auton rekisterikilven numeron.

Syytteet saanut kuljettaja tunnistettiin viime helmikuussa. Hän ei ollut tapahtumien aikaan virkatehtävässä eikä hän enää työskentele presidentin autonkuljettajana. Mies erotettiin virastaan 20 päivän määräajaksi, jonka jälkeen hänet siirrettiin toisiin tehtäviin Élyséellä.

Kuljettaja voi saada tuntuvat sakot

Élysée ei ole suostunut kommentoimaan tapausta virallisesti julkisuuteen. Kuljettajan jatkosta aiotaan päättää vasta oikeuden päätöksen jälkeen.

Hän saattaa joutua vastaamaan teosta enimmillään kolmen kuukauden vankeusrangaistuksella ja 3 750 euron sakoilla, mikäli hänet todetaan syylliseksi.

Kyseessä on toinen Emmanuel Macronin alaisiin kohdistuva skandaali Ranskassa. Vuosi sitten Élyséen vartija erotettiin sen jälkeen, kun hänet videoitiin pahoinpitelemässä mielenosoittajaa. Samaa vartijaa on sittemmin syytetty diplomaattipassin väärinkäytöstä erillisessä tutkinnassa.

Lue myös:

    Uusimmat