Emma Kimiläisen suhde arkiautoiluun on hyvin erilainen kuin tuskistaan avautuneella Lewis Hamiltonilla: "Varmasti on stressaavaa"

Emma Kimiläinen kertoo, mikä arkiautoilussa voi aiheuttaa stressiä 4:16
Emma Kimiläinen kertoo, mikä arkiautoilussa aiheuttaa stressiä

Formulakuljettajalle auto on työväline, mutta suhde autoiluun on rakas myös siviilissä.

Auto voi olla ihmiselle tärkeä osa elämää. Yksille se merkitsee statusta, toisille se on vain välttämätön kulkuväline.

Emma Kimiläiselle autoilu on tärkeä asia myös ammatin ulkopuolella, sillä se on itsenäinen tapa liikkua.

– Sateisina tai myrskyisinä päivinä kun menee autoon pitkän päivän jälkeen, se on turvan sija. Ihana hiljaisuus, Kimiläinen kertoo MTV Vieras -ohjelmassa.

Hyviä keskusteluja

Autoillessa Kimiläinen pääsee toteuttamaan itseään. Ajatuksetkin saa muualle, ja musiikin tahtiin voi vaikka laulaa mukana.

– Autossa syntyy myös äärimmäisen hyviä keskusteluja. Välillä kun tyttäreni kanssa ajamme pidempää matkaa, meillä on todella hauskaa, kun puhumme kaikkea.

Kimiläinen kuitenkin mainitsee olevansa hybridiliikkuja. Kaikkialle hän ei suinkaan kulje omalla autolla, vaan kävelee, pyöräilee ja käyttää julkisia aina tarpeen mukaan.

Käynnissä on tiukka pohdinta: vaihtaako täyssähköautoon.

Kimiläinen paljastaa kiikarissa olevan ”räväkämpi” sähköauto, jossa on hyvä toimintasäde.

– Kyllä minusta tuntuu, että saatan jopa uskaltaa tehdä sen päätöksen. Normiajeluun se [sähköauto] vielä menisi, mutta Lapin-matkailu vielä mietityttää, että pääseekö kuinka hyvin lataamaan.

Suomessa ajaminen rentouttaa

Moninkertainen F1-maailmanmestari Lewis Hamilton avautui tuoreessa Vanity Fairin haastattelussa pitävänsä tavallisessa liikenteessä ajamista stressaavana, sillä siellä tapahtuu niin paljon asioita.

Kimiläinen ymmärtää brittikuljettajan tuskan, sillä liikenne esimerkiksi Lontoon keskustassa ja muualla, missä Hamilton ajelee, voi olla kaoottista.

– Ei tarvitse mennä kuin Keski-Eurooppaan, niin meininki on ihan hullua. Varmasti on stressaavaa, kun et voi yhtään arvioida, mitä muut ovat tekemässä.

Suomessa meno on toista maata. Meillä ollaan kuuliaista kanssa, joka noudattaa liikennesääntöjä.

– Silloin pystymme ennakoimaan, mitä muut ovat tekemässä ja ajaminen on rauhallisempaa ja rentouttavampaa.

– Suomalaiset ajavat tosi hienosti ja hyvin. Mielestäni Suomessa on ilo ajaa.

Rattiraivo kuriin

Liikenteessä olo ei ole pelkkää ruusuilla tanssimista Suomessakaan. Moni saattaa löytää itsensä ratista raivoamassa, kun kaikki ei ole mennyt omien suunnitelmien mukaan.

Rattiraivon lievittämiseen Kimiläisellä on oivalliset apukonstit.

– Katsoo peiliin ja miettii, onko minulla nyt niin kiire. Yrittää asettua sen toisen asemaan, kuten kaikessa elämässä ja kommunikaatiossa pitäisi.

Katso Emma Kimiläisen koko haastattelu tästä.

Lue myös:

    Uusimmat