EM-yleisurheilun porteilla "täysi kaaos"

EM-yleisurheilu starttaa Roomassa – tätä on suomalaisilta odotettavissa 7:17
Suomalaisilta on odotettavissa mitaleja EM-Roomasta.

EM-yleisurheilukisat käynnistyivät tänä aamuna Italian Roomassa. Järjestelyt ovat alkaneet jopa kaoottisesti.

Pari päivää ennen h-hetkeä Stadio Olimpicon ympäristössä hommat olivat levällään. Kisapäivän aamuna ympäriinsä lojuvat aidat ja keskeneräiset rakennelmat oli saatu kuntoon, mutta epäjärjestys oli vain ennakkoa tulevasta.

Aamulla stadionin sisäänpääsyjen luona oli järjettömät jonot. Stadionin pohjoispuolen sisäänkäynnillä jonon pituus oli monta kymmentä metriä ja kärsimättömät fanit huutelivat jo jonon perältä iskulauseita järjestäjätaholle.

– Haluamme sisään! Haluamme sisään, pieni joukko metelöi ja taputti tahtia käsillään.

Brittiläisherrasmies Chris kertoi stadionin sisäpuolella jonottaneensa auringossa yhteensä noin 50 minuuttia.

– Tulimme ensimmäisen sisäänpääsyn luokse hieman yhdeksän jälkeen, hän aloittaa hikikarpalot naamallaan.

– Ensimmäisellä sisäänkäynnillä oli vain kaksi porttia auki ja toiminta erittäin hidasta.

Sisään Chris pääsi kymmenltä, mutta joutui odottamaan sisäpuolella, sillä matkakumppani oli vielä jonossa. Henkilökuntaa ja sisäänpääsyjä ei yksinkertaisesti ole tarpeeksi. Sen lisäksi toiminta porteilla vaikuttaa sekavalta.

– Sitten tuli toinen sisäänkäynti. Laukkumme tarkastettiin molemmilla pisteillä. Tuolla on täysi kaaos, kaveriaan odotteleva Chris toteaa osoittaen pitkää jonoa ja harvoja sisäänpääsyportteja.

Juomapullojen suhteen italialaisten järjestysmiesten käytäntö on myös vähintäänkin kyseenalainen. Pullon saa tuoda sisään, mutta korkki revitään irti ja heitetään maahan. Ei roskiin, vaan maahan.

Kun kisat ovat olleet käynnissä reilun tunnin, ei katsojia ole ehtinyt virrata lehtereille juurikaan. Sisäänpääsyjonot ovat siihen ainakin yksi selkeä selitys.

Lue myös:

    Uusimmat