EM-mitalisti Viveca Lindfors teki matematiikan kokeen juhlapäivänä – urakointi jatkuu armottomalla tavalla

2:28
Viveca Lindfors kommentoi taitoluistelun EM-pronssiaan.

Viveca Lindforsilla oli keskiviikkona enemmän kuin yksi syy juhlaan, vaikka aamupäivällä tehty lukion matematiikan koe ei sellainen välttämättä ollut.

Lindforsin viime perjantaina saavuttamaa taitoluistelun EM-kisojen pronssimitalia juhlittiin Helsingin Sporttitalolla. Lisäksi nuori urheilija juhli 20-vuotissyntymäpäiväänsä.

–  Elämä ei ole mitenkään erilaista, vaikka tietenkin ympärillä ja mediassa on nyt enemmän huomiota, juhlittu sankari kertoi mitalikahvitilaisuudessa.

Lindfors palautti suomalaisen taitoluistelun arvokisamitalien kantaan seitsemän vuoden tauon jälkeen. Hän luistelee mahtavaa kautta: EM-mitalin lisäksi espoolainen voitti joulukuussa ensimmäisen aikuisten Suomen mestaruutensa.

Viime vuonna olympialaisista kitkerästi ulos jäänyt Lindfors on noussut kiistatta lajin suomalaiseksi ykkösnimeksi.

–  Olen tehnyt oikeita asioita. Ei ole mitään yksittäistä syytä, vaan se on kaikkien asioiden summa. Mielestäni olen kehittynyt ihan kaikilla osa-alueilla, Virpi Horttanan valmennettava kertoo kaudestaan.

Kirjoja ja kirjoituksia

Ennätyspisteensä 194,40 Minskin EM-jäällä tehtaillut Lindfors on ammentanut lajioppia taitoluistelun suurmaalta Venäjältä. Jäätaituri kertoo harjoitelleensa kesästä 2017 asti pietarilaisessa akatemiassa muutamana viikkona vuodessa.

Jevgeni Rukavitshinin vetämässä harjoitusryhmässä luistelee useita arvokisamitalisteja.

–  Valmennus ja olosuhteet ovat siellä todella hyvät, Lindfors tiivistää.

EM-mitalisti ei voi jäädä lepäämään laakereillaan, sillä huippu-urheilijan kalenteri on armoton. Hän osallistuu ensi viikolla PM-kilpailuihin Ruotsissa, ja maaliskuussa odottavat MM-kisat Japanissa.

Lisäksi Lindforsin pitäisi tahkota Pohjois-Haagan urheilulukiossa ylioppilaskirjoituksia sekä tulevana keväänä että syksynä.

Aiemmin päivällä suoritetusta matikan kokeesta Lindfors ei osaa sanoa juuta tai jaata. Kirjoituksissa paremmat menestysmahdollisuudet lienevät äidinkielessä, sillä vapaa-ajallaan Lindfors lukee paljon kaunokirjallisuutta.

Minkä opuksen EM-mitalisti luki viimeksi?

–  Markus Zusakin Kirjavarkaan. Viisi tähteä, Lindfors arvioi.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja