EM-kisoissa uusi viesti Christian Eriksenille – historia havisi Itävallan voitossa arvokisadebytantista

Itävalta päihitti Pohjois-Makedonian 3–1 Bukarestissa jalkapallon EM-kisojen C-lohkon ottelussa ja osoitti tukea Tanskan Christian Eriksenille.

Itävalta aloitti EM-turnauksen avausottelunsa vahvasti ja painoi 1–0-johtoon 18. minuutilla, kun Stefan Lainer kurotti jalka korkealla Marcel Sabitzerin keskitykseen maalin edessä.

Kymmenen minuuttia Itävallan maalin jälkeen toisessa päässä nähtiin melkoinen flipperitilanne, joka päättyi Pohjois-Makedonian tasoitukseen. Peliväline kimpoili villisti edestakaisin Itävallan puolustusalueella, kunnes se päätyi avopaikassa Goran Pandevin haltuun, eikä konkari erehtynyt.

Pandevista tuli 37 vuotta ja 321 päivää vanhana EM-kisahistorian toiseksi vanhin maalintekijä. Ennätystä pitää hallussaan Itävallan Ivica Vastic, joka oli 38 vuotta ja 257 päivää vanha osuessaan Puolaa vastaan EM-kisoissa 2008.

"Pysy vahvana"

Pohjois-Makedonia pysyi tasalukemissa kiinni 78. minuutille, kunnes itävaltalaiskeskitys johti uuteen maaliin. David Alaba jakoi pallon vasemmalta laidalta maalille ja vaihdosta kentälle tullut Michael Gregoritsch jatkoi pelivälineen rysään.

Niin ikään vaihdossa ottelun aloittanut Marko Arnautovic kaunisteli lukemia lopussa tuikattuaan Itävallan kolmannen rysän.

Itävalta osoitti ottelussa myös solidaarisuutta tuella Tanskan keskikenttätähdelle Christian Eriksenille. Joukkueen kaksi ensimmäistä maalia tehneet, avausjaksolla osunut Lainer ja toisella jaksolla iskenyt Gregoritsch ottivat vuorollaan häkkiensä jälkeen esiin t-paidan, jossa oli viesti eilen Suomea vastaan tuupertuneelle, sydänhierontaa saaneelle ja sittemmin sairaalaan toimitetulle Eriksenille.

– Eriksen, pysy vahvana, paitaan oli kirjoitettu isoin kirjaimin.

Eilen Erikseniä tsemppasi eleellään Belgian ja Venäjän välisessä ottelussa Romelu Lukaku. Etelä-Korean Son Heung-min puolestaan osoitti Eriksenille tukea MM-karsintaottelussa Libanonia vastaan.

Voitto oli kahdessa EM-turnauksessa aiemmin pelanneelle Itävallalle sen historian ensimmäinen tällä tasolla.  Itävalta oli aiemmin tahkonnut EM-kisaotteluissa kaksi tasapeliä ja hävinnyt neljä ottelua.

Pohjois-Makedonia pelasi puolestaan ylipäätään historiansa ensimmäisen ottelun arvokisoissa. Eilen debyyttinsä tekivät Suomen miehet 1–0-voitolla Tanskasta.