EM-kisoissa nähtiin uskomaton vaaratilanne – stadionille rysäytti yhtäkkiä korkeuksista hallinnan menettänyt mies

6:50
Tästä näet tiistain Tulosruudun EM-jalkapallokatsauksen.

Juuri ennen Ranskan ja Saksan välistä jalkapallon EM-kisojen ottelua Münchenin Allianz-areenalle rysäytti tiistai-iltana varjoliitäjä.

Tapahtuneesta on julkaistu videokuvaa, jossa näkyy, miten varjoliitäjä lähestyi stadionia korkealta ilmasta. Hän osui BBC:n mukaan stadionin yläkameran johtoon, minkä jälkeen mies menetti liitimen hallinnan.

Varjoliitäjä kaartoi hurjaa vauhtia katsojien yläpuolelta, eikä henkilövahingoiltakaan vältytty. Euroopan jalkapalloliiton Uefan mukaan useita ihmisiä on joutunut sairaalaan varjoliitäjän aiheuttamien vammojen myötä.

Varjoliitäjä, jolla ei ollut lupaa stadionille lentämiseen, teki kaartelunsa jälkeen hätälaskun jalkapallokentälle.

Turvallisuushenkilöstö meni Sportsnetin mukaan nopeasti liitäjän pakeille, ja hän sai lääkintähoitoa kentän sivussa.

Uefa jyrähti tiedotteessaan, että kyseisellä teolla olisi voinut olla "todella vakavat seuraukset". DW Newsin toimittaja Max Merrill korosti puolestaan Twitterissä, että tapahtuneessa oltaisiin voitu menettää henkiä.

Uefa kutsui tekoa edesvastuuttomaksi ja vaaralliseksi ja ilmoitti, että juristit ryhtyvät asian johdosta tarvittaviin toimiin.

Mies oli lähteiden mukaan ympäristöjärjestö Greenpeacen aktivisti. Varjoliitimessä luki "Potkaiskaa öljy pois! Greenpeace".

Ranskan ja Saksan välinen F-lohkon ottelu pääsi alkamaan ajallaan Suomen aikaa kello 22. Taisto päättyi Ranskan 1–0-voittoon.

Videot

Uusimmat

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja