Mainos

Elvi, 6: "Tää on kaikkein kivointa koko maailmassa"– pikkutyttöjen koristreeneissä tulevat posket punaisiksi ja mieli iloiseksi

1:43

Suomen koripallomaajoukkueen kutkuttavat pelit arvokisoissa ovat innostaneet lajin pariin paljon uusia harrastajia, myös pieniä sellaisia. Viime tiistaina Helsingin NMKY:n koristreeneissä Helsingin Kaisaniemessä tunnelma oli hikinen mutta iloinen, kun palloa pompoteltiin leikin merkeissä.

6-vuotias esikoulua käyvä Elvi oli kokeilemassa koripalloa tiistaina ensimmäistä kertaa. Odotukset olivat korkealla, koska pelejä oli katsottu televisiosta ja eskarikaverit olivat moneen kertaan innostuneina kertoneet, kuinka kivaa koristreeneissä on. Eivätkä kaverit suinkaan olleet väärässä.

– Tää on kaikkein kivointa koko maailmassa! Kivointa mitä mä olen koskaan elämässä tehnyt, punaposkinen Elvi riemuitsi treenien jälkeen hymy korvissa.

Paljon uusia harrastajia

Valmentaja Joonas Kytölän mukaan Suomen menestys kansainvälisessä koripallossa on näkynyt selvästi harrastajamäärissä. Puhelin Helsingin NMKY:ssä on soinut tiuhaan ja myös harkoissa on nähty paljon uusia naamoja.

Ensimmäistä kertaa lajia kokeili myös ensimmäisellä luokalla oleva Ruusa.

– Katsoimme Ruusan kanssa pelejä televisiosta, ja hän ilmoitti, että haluaa alkaa myös pelata. Sellaisella innolla, etä heti piti katsoa netistä sopivat treenit, kertoo äiti Eeva.

Koripallon hankaluus lastenlajina on se, että alaskin laskettuna korit ovat korkealla, eikä palloa ole helppoa saada uppoamaan sukkaan. Treeneissä tehdään kuitenkin kaikkea muutakin hauskaa, ja kyllä kaikki siinä lopulta onnistuvat, valmentaja vakuuttaa.

– Kun aloitin valmentamisen ryhmässä oli poika, joka aloitti harrastuksen elokuussa. Helmikuussa hän sai sitten ensimmäisen korinsa. Sinnikkäästi vaan, Kytölä tsemppaa.

5-vuotias eskari Klaara on ollut jo viisissä treeneissä, mutta korinteko ei ole vielä toiveista huolimatta onnistunut.

– Mä en taaskaan saanut koria. Varmaan ens kerralla sit, tyttö sanoi treenien jälkeen.

MTV Uutiset vieraili tiistaina Helsingin NMKY:n järjestämissä, vuosina 2010-2012 syntyneiden tyttöjen koripalloharjoituksissa. Katso yllä olevalta videolta selviää, treeneissä näytti. Ja kyllä se Klaarakin korin teki, kivan valmentajan avustuksella.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.