Elonkerjuu sai sanoitusapua YUP-laulajalta: Hän ei päästänyt helpolla

YUP:n Jarkko Martikainen pääsi vaikuttamaan sanoituksiin, joita kuullaan Elonkerjuun pian julkaistavalla levyllä.

Elonkerjuu julkaisee uuden levynsä 12. syyskuuta. Uutuuslevyllä Elonkerjuu kertoo tarjoilevansa hieman uudenlaisia soundeja, modernimpaa ja raikkaampaa äänimaailmaa.

Levyn nimikkokappale Hehkuva Rauta on viulisti Johanna Koivun käsialaa sävellyksen osalta. Aiemmin Johanna ei ole rohjennut tarjota sävellyksiään Elonkerjuulle.

– Nyt lähinnä mietin, miksi en ole tehnyt tätä aiemmin. Olen ajatellut, että tyylini on liian musikaalimaista tai popahtavaa Elonkerjuulle, Johanna kertoo.

– Se on ehkä levyn rokein biisi. Tässä bändissä hienoimpia asioita on se, ettei vastuu kasaudu yhdelle tai kahdelle, Juha Lagström kommentoi.

Solisti Juha Lagström sai laulujen sanoituksien kanssa apua YUP:n Jarkko Martikaiselta.

– Pyysin häneltä kommentteja, sillä hän on suvereeni tekstien kanssa. Kun notkonpohjissa tulee epäusko, niin keskusteluapu pitkän linjan tekijän kanssa ja häneltä saamani tsemppaus auttoivat, Juha kertoo.

Lagström muistelee, ettei Martikainen päästänyt häntä helpolla, vaan kehotti kirjoittamaan tekstit monta kertaa uusiksi.

– Hän kannusti kirjoittamaan lisää ja lisää, kun itselleni tuli fiilis, että teksti on valmis. Jarkko muistutti, ettei viitsisi tehdä heti seuraavalle levylle samaa biisiä uusilla teksteillä, Juha naurahtaa.

– Arvostan Jarkon tapaa kirjoittaa sanoituksia, ja olen kuunnellut YUP:ta paljon nuorempana. Oli luonnollista kysyä häneltä kommentteja, sillä aivan kaikilta en välttämättä olisi edes halunnut kommentteja.

Elonkerjuu lähtee kiertueelle uuden levynsä myötä 12. syyskuuta. Kiertue jatkuu tiiviinä aina joulukuulle saakka. Suosion takaa aktiivinen fanikunta, joka on usein keikkapaikoilla ennen bändiä.

– Joskus voi kysyä heiltä, että missähän bäkkärit ovat, niin sieltä tulee ohjeet, Johanna hymyilee.

– Ovat oppineet niin hyvin meidät, että kun näytetään olevan eksyksissä, he opastavat, Juha komppaa.

Fanit ottavat yhteyttä suosikkibändiinsä yleensä sosiaalisessa mediassa, mutta myös perinteisillä kirjeillä lähestytään.

– Lahjojakin tulee jonkin verran, kuten valokuvakoosteita tietyltä ajalta. Se on fanien kokemus siitä, millainen heidän keikkakesänsä on ollut. Meillä on bussissa niitä kirjoja. Siellä on kiva selailla ja muistella hetkiä, joita he ovat kokeneet lavan toiselta puolen.

– Onhan se hienoa, että on olemassa ihmisiä, joille tämä homma on ainakin yhtä tärkeää kuin meille, Juha ja Johanna toteavat.

Lue myös:

    Uusimmat