Elon Musk poisti kirkkaana välkkyneen X-kyltin viestipalvelunsa pääkonttorin katolta

Rakennustarkastuksista kaupungissa vastaava virasto oli saanut kyltistä yhteensä 24 valitusta, joissa viitattiin muun muassa huoliin rakenteellisesta turvallisuudesta.

Aiemmin Twitterinä tunnettu viestipalvelu on poistanut Yhdysvalloissa San Franciscon pääkonttorinsa katolta valtavan suuttumusta synnyttäneen X-kyltin.

Perjantaina asennettu kyltti edustaa Twitterin uutta nimeä ja logoa. Kyltti oli osa viestipalvelun omistajan miljardööri Elon Muskin pyrkimystä uudelleenbrändätä kymmenien miljardien hankintansa.

Paikalliset asukkaat olivat kuitenkin valittaneet kirkasta valoa ympäristöönsä hohkaavasta kyltistä ja viestipalvelu oli joutunut ongelmiin myös kaupungin viranomaisten kanssa. Kaupungin mukaan kyltti oli asennettu ilman tarvittavia lupia.

Rakennustarkastuksista kaupungissa vastaava virasto oli saanut edustajansa Patrick Hannanin mukaan yhteensä 24 valitusta kyltistä. Valituksissa viitattiin ainakin huoliin kyltin rakenteellisesta turvallisuudesta sekä sen kirkkaudesta.

Rakennustarkastajaa ei päästetty kyltille

Kaupunki oli antanut Muskin yhtiölle rikkomusilmoituksen ja varoittanut, että yhtiö tarvitsee asianmukaiset luvat kyltille.

Kaupungin rakennustarkastaja oli pyrkinyt sekä perjantaina että lauantaina saamaan pääsyn uudelle kattokyltille, mutta viestipalvelun edustajat olivat estäneet tämän. He olivat sen sijaan sanoneet, että rakennelma on tilapäinen ja liittyy tapahtumaan.

Viraston edustajan mukaan rakennelman purkaminen oli havaittu paikallista aikaa maanantaiaamuna.

Viestipalvelun pääkonttorin uudistus herätti hämmennystä jo viikkoa aiemmin, kun yhtiö toi nosturin repimään vanhan Twitter-logon pois rakennuksesta. Nosturi häiritsi viime viikon maanantaina liikennettä vilkkaassa risteyksessä ja poliisi sai ilmoituksia mahdollisesta luvattomasta kadunsulkemisesta. Nosturi lähti paikalta myöhemmin iltapäivällä.

San Francisco Chroniclen mukaan Twitter oli allekirjoittanut vuonna 2011 vuokrasopimuksen, jossa erikseen kielletään ulkoiset sekä katolle sijoitetut kyltit pois lukien aiempi kyltti, jossa luki "@twitter".

Kiistaa maksamattomista vuokrista

Viestipalvelu on ollut tukkanuottasilla myös osoitteessa 1355 Market St. sijaitsevan rakennuksen omistavien kiinteistösijoitusyhtiö Shorensteinin ja sijoituspankki JP Morgan Chasen kanssa.

Vuokraisännät haastoivat viestipalvelun tammikuussa oikeuteen, koska yhtiön väitettiin jättäneen vuokria maksamatta miljoonien dollarien edestä.

Musk osti yhtiön viestipalvelun viime vuoden syksyllä ja ryhtyi mittaviin muutostoimenpiteisiin. Hän muun muassa irtisanoi suuren osan palvelun työntekijöistä.

Ryhmä Muskin leikkurien myötä työnsä menettäneitä ex-työntekijöitä kertoi toukokuussa yhtiötä vastaan nostetussa siviilikanteessa, että miljardööri teki selväksi, ettei hän aio maksaa kuluja, kuten vuokraa tai irtisanomiskorvauksia.

Lue myös:

    Uusimmat