Mainos

Elokuvissa jo 4,6 miljoonaa katsojaa

Suomessa on elokuun loppuun mennessä myyty yhteensä noin 4,6 miljoonaa elokuvateatterilippua. Määrä on noin 5 prosenttia enemmän kuin samana ajanjaksona viime vuonna. Kotimaisten elokuvien katsojaosuus on kuitenkin vasta noin 14 prosenttia. Se kuitenkin tulee lisääntymään nopeasti, koska kotimaisten elokuvien ensi-iltasuma on juuri alkanut pitkän kesätauon jälkeen.

-Viime vuoden runsaaseen 1,5 miljoonaan kotimaiseen katsojaan ja 23 prosentin markkinaosuteen ei tänä vuonna kuitenkaan ylletä, arvioi kotimaan levityspäällikkö Harri AhokasSuomen elokuvasäätiöstä. -Mannerheimin ensi-illan peruuntuminen tältä vuodelta korvautuu tietysti myöhemmin. Timo Koivusalon 4. joulukuuta ensi-iltaan tuleva Täällä Pohjantähden alla -elokuva ei myöskään ehdi tämän vuoden puolella tehdä koko tulostaan. Toivon mukaan miljoonan katsojan raja kuitenkin ylitetään, Ahokas sanoo.

Varsinkin heinäkuussa, kun Hollywood-hitit tulivat teattereihin, käytiin poikkeuksellisen paljon elokuvissa. Kuukauden aikana Suomen elokuvateattereissa myytiin yhteensä noin 875 000 lippua, joka on lähes 60 prosenttia enemmän kuin edellisvuonna.

Ice Age 3 johtaa tilastoja

Vuoden katsotuin elokuva on tällä hetkellä koko perheen animaatioseikkailu Ice Age 3, jonka on nähnyt jo yli 354 000 katsojaa. Vuoden toiseksi katsotuin on Harry Potter ja puoliverinen prinssi, joka on kerännyt lähes 330 000 katsojaa. Kolmanneksi katsotuin elokuva onkin kotimainen; Aleksi Mäkelän ohjaama Rööperi, jolla on koossa noin 255 000 katsojaa.

Kahdeksan kuukauden aikana teattereissa on nähty jo kymmenen kotimaista elokuvaa, jotka ovat yhteensä keränneet noin 640 000 elokuvakatsojaa. Rööperin jälkeen katsotuimpia kotimaisia elokuvia ovat Dome KarukoskenKielletty hedelmä - 113 000 katsojaa ja Klaus HärönPostia pappi Jaakobille - 76 000 katsojaa.

- Se osoittaa, että elokuva voi herättää katsojien kiinnostuksen, vaikka se näennäisesti olisi pieni - kunhan sen sisällä liikutellaan suuria asioita ja tunteita, Ahokas linjaa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.