Kari Tapiosta tekeillä elokuva – "Elämä kuin käsikirjoituksesta"

Iskelmälegendasta kertova elokuvakäsikirjoitus on saanut apurahaa Suomen elokuvasäätiöltä.

Edesmenneestä iskelmälaulaja Kari Tapiosta ollaan tekemässä elokuvaa. Asian vahvistaa MTV:lle Kari Tapion poika Joona Jalkanen.

– Elokuva on suunnitteilla, ja olen alullepanijana siinä, Jalkanen sanoo.

– Isän ura ja elämä ansaitsevat sen arvostuksen, että se tuodaan valkokankaalle. Hänen elämäntarinansa oli kuin elokuvakäsikirjoituksesta aivan loppumetreille saakka, Joona kommentoi.

Suomen elokuvasäätiö on myöntänyt yli 100 000 euron edestä käsikirjoitusapurahoja. Yksi apurahan saajista on Marko Leinon käsikirjoitus Klabbi.

Kyseessä on pitkä näytelmäelokuva, joka sai 6 500 euron tuen. Marko Leino tunnetaan useista elokuvakäsikirjoituksistaan, kuten Minä ja Morrison, Puhdistus ja Rööperi.

– Marko Leino on huippukäsikirjoittaja, joka osaa varmasti tehdä isän elämästä vetävän tarinan elokuvan muotoon, Joona uskoo.

Leino on palkittu vuonna 1999 ilmestyneestä Miehen tehtävä -novellikokoelmastaan Kalevi Jäntin palkinnolla.  Vuonna 2010 Leino palkittiin Vuoden johtolanka -palkinnolla romaanistaan Ansa.

Myös Pölönen sai tuen

Tukea saaneiden projektien joukossa on 12 pitkää näytelmäelokuvaa, kolme televisiosarjaa, kahdeksan dokumenttielokuvaa ja neljä lyhytelokuvaa.

Yksi tukea saaneista on elokuvaohjaaja Markku Pölönen, joka sai 6 500 euroa tukea elokuvalleen Oma Maa

Dokumenttielokuvista eniten tukea, 4 875 euroa, sai Riikka Kaihovaara dokumentilleen Metsäherrat. Tv-sarjoista eniten tukea, 6 500 euroa, sai Minna Panjanen  N.O.K.-sarjalleen. 

Elokuvasäätiö käsitteli toukokuussa 165 käsikirjoitusapurahahakemusta, joista 27 projektille myönnettiin apurahoja.  

Elokuvasta kertoi ensimmäisenä Elokuvauutiset verkkosivuillaan.

Lue myös:

    Uusimmat