Mainos

Elokuvatähdet ottavat yhteen Hollywoodin rettelöissä

Elokuvatähdet, jotka ovat tottuneet kohteliaaseen kilpailuun halutuista elokuvarooleista ja Oscar-maineesta, ovat hakemassa puoliaan kasvavassa ja katkerassa työtaistelussa Hollywoodin kahden näyttelijöiden ammattiliiton välillä.

Suurempi ja taisteluhenkisempi Elokuvanäyttelijöiden Kilta SAG värväsi kampanjaansa tällä viikolla niinkin korkean profiilin jäseniä kuin Jack Nicholson, Ben Stiller ja Nick Nolte. Tarkoituksena on romuttaa sopimus, jonka Amerikan televisio- ja radiotaiteilijoiden liitto AFTRA on saanut neuvoteltua.

Muut A-luokan esiintyjät, kuten Tom Hanks, Kevin Spacey, Alec Baldwin ja Sally Field, joka voitti Oscarin roolistaan työväkeä riistävän yrityksen ammattiyhdistyksen puuhamiehenä Norma Rae -elokuvassa, asettuivat viime viikolla AFTRA:n taakse julkisuudessa kehottaen liiton 70 000 jäsentä vahvistamaan neuvotellun työsopimuksen.

Kiista nostaa jännitystä Hollywoodissa, sillä on mahdollista, että näyttelijät marssivat ulos työpaikoiltaan tänä kesänä. Ja vieläpä juuri nyt, kun elokuva - ja tv-teollisuus alkaa toipua käsikirjoittajien 14 viikkoa kestäneestä lakosta, joka päättyi helmikuussa.

SAG:n johtajat sanovat AFTRA:n alustavan työsopimuksen olevan kuolettavan vajavainen.

Kummatkin sopimukset umpeutuvat kesäkuun 30.päivä, vaikka SAG:n johtajat sanovat, että he ovat valmistautuneet neuvottelemaan vielä aikarajan ylikin, jos se on tarpeellista sopimuksen aikaan saamiseksi. Samaan aikaan he aikovat suostutella 40 000 SAG:n jäsentä, jotka kuuluvat kumpaankin ammattiliittoon, äänestämään "ei" AFTRA:n sopimukselle. Kaikkiaan SAG:lla on 140 000 jäsentä.

(MTV3-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.