Elokuvahistoria on täynnä hämmentäviä ikäeroja – nämä klassikkoelokuvat kummastuttavat erikoisilla valinnoillaan

Tärkeimmät Oscar-ehdokkaat julkistetaan Los Angelesissa – MTV seuraa ja analysoi ehdokaskaartin 19:24
Vuoden 2020 Oscar-ehdokkaat julkistettiin Los Angelesissa

Elokuvat ovat olleet kautta aikain täynnä erikoisia ikätotuuksia.

On tunnettu tosiasia, että usein näyttelijät esittävät uransa aikana useita eri ikäisiä roolihahmoja, joiden iät eivät välttämättä kohtaa lainkaan heidän omaa ikäänsä. Joskus erot saattavat olla jopa hämmästyttäviä. 

Keräsimme kokoon listan tunnettujen elokuvien erikoisimmista ikätotuuksista. 

Vuonna 2003 ilmestyneessä Rakkautta vain -elokuvassa 13-vuotias Thomas Brodie-Sangster esitti 10-vuotiasta. Hänen kollegansa Keira Knightley, tuohon aikaan 18-vuotias ja vain viisi vuotta Brodie-Sangsteria vanhempi, esitti naimisissa olevaa naista. 

Vuoden 2004 elokuvassa Mean Girls Amy Poehler esitti Rachel McAdamsin äitiä. Todellisuudessa Poehler oli 33-vuotiaana vain kuusi vuotta 26-vuotiasta McAdamsia vanhempi. 

Harry Potter -elokuvista monille on tuttu hahmo nimeltään Murjottava Myrtti. 14-vuotiasta kummitusta esitti Shirley Henderson, joka oli 35-vuotias aloittaessaan työskentelyn roolin kanssa. 

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen tästä.

Hobitti-elokuvissa katselijoita ihastutti tuttuun tapaan Orlando Bloom Legolaksen hahmossa. Elokuvissa tavattiin myös Legolaksen isä, Thranduil, jota esitti Lee Pace. Tosiasiassa Bloom on itse kaksi vuotta Pacea vanhempi. 

Forrest Gump -elokuvassa nähtiin pääosaa esittänyt Tom Hanks sekä hänen äitiään esittänyt Sally Field. Muutamaa vuotta aiemmin he olivat esittäneet Keikalla-elokuvassa toisistaan kiinnostunutta pariskuntaa. Field on yhdeksän vuotta Hanksia vanhempi. 

Vuonna 2018 ilmestyneessä Mamma Mia: Here We Go Again! -elokuvassa Cher esitti Meryl Streepin hahmon äitiä. Cher on kolme vuotta Streepiä vanhempi. 

1950-luvun klassikkoelokuvassa Laulavat sadepisarat (Singin' in the Rain) sen päätähti Gene Kelly oli 40-vuotias, kun taas näyttelijän kiinnostuksen kohdetta esittänyt Debbie Reynolds oli kuvausten aikaan vasta 19-vuotias. 

Vuonna 2004 ensi-iltansa sai Aleksanteri-elokuva, jonka pääosassa oli 28-vuotias Colin Farrell. Hänen äitiään esittänyt Angelina Jolie oli harvinaisen nuorekas äiti, sillä hän oli tuolloin 29-vuotias, eli Farrelia vain vuoden vanhempi. 

Indiana Jones ja viimeinen ristiretki -elokuvassa (1989) isän ja pojan eli Sean Conneryn ja Harrison Fordin välillä oli vain 12 vuotta ikäeroa. 

Puhumattakaan vuoden 1978 klassikkoelokuvasta Grease, joka sijoittuu amerikkalaiseen lukioon, eikä kukaan päänäyttelijöistä ollut lähelläkään lukioikää. Toista pääosaa esittänyt John Travolta oli 24-vuotiaana näyttelijäkaartin nuorimmistoa, kun taas hänen vastanäyttelijänsä Olivia Newton-John oli jo 29-vuotias. 

Lähde: BuzzFeed

Lue myös:

    Uusimmat