Elokapinan mielenosoitus on katkaissut liikenteen Helsingissä Snellmaninkadulla – tältä paikalla näyttää

Elokapinan mielenosoitus on katkaissut liikenteen Helsingissä Snellmaninkadulla 0:28
Katso, miltä näyttää mielenosoitus Snellmaninkadulla.

Ympäristöliike Elokapinan mielenilmaus on katkaissut liikenteen Helsingissä Snellmaninkadulla valtioneuvoston linnan edessä.

Paikalla on poliisin arvion mukaan joitakin kymmeniä mielenosoittajia, jotka istuvat ajoradalla. Elokapinan lehdistötiedotteessa puhutaan 80 mielenosoittajasta.

Helsingin poliisin johtokeskuksesta kerrotaan, että poliisi ei saanut mielenosoituksesta ennakkoilmoitusta.

– Järjestäjät ilmoittivat mielenosoituksesta poliisille sen jälkeen, kun mielenosoitus alkoi, johtokeskuksesta todetaan.

Elokapinan mielenosoitus alkoi kello 12. Samoihin aikoihin alkoi myös Maa- ja metsätaloustuottajain keskusliiton (MTK) mielenilmaus Säätytalolla, joka sijaitsee niin ikään Snellmaninkadulla. Poliisin mukaan MTK oli ilmoittanut mielenosoituksensa päättyvän tänään puoli kahdelta.

Myös raitioliikenne on poikki

MTK:n mielenilmauksen myötä ajoneuvoliikenne oli jo ohjattu paikalta etukäteen muualle. Elokapina kuitenkin ilmoitti aloittaessaan oman mielenosoituksensa, että myöskään raitioliikenne ei pääsisi kulkemaan Snellmaninkatua pitkin, poliisista kerrotaan.

Elokapina kertoo mielenosoituksen kestävän loppupäivän ajan. Poliisille on puolestaan ilmoitettu, että mielenosoitus loppuisi tänään puoli seitsemään mennessä.

Poliisin johtokeskuksesta ei osattu sanoa, kuinka poliisi aikoo toimia, jos Elokapinan mielenilmaus jatkuu ilmoitettua pidempään, kuten aiemmin on käynyt.

Ympäristöliike sanoo mielenilmauksellaan kritisoivansa niin sanottua "vihreän kasvun" käsitettä, joka on esillä hallituksen ensi viikolla alkavassa budjettiriihessä. Vihreä kasvu ei Elokapinan mukaan ole ratkaisu ilmastonmuutokseen.

Elokapina järjestää mielenilmauksen ja katkaisee liikenteen Tampereen keskustassa 0:33

Elokapina järjesti 14. elokuuta mielenilmauksen ja katkaisi liikenteen Tampereen keskustassa. Tältä mielenosoitus näytti tuolloin!

Lue myös:

    Uusimmat