Elokapina palaa Mannerheimintielle torstaina – Poliisi varoittaa merkittävästä liikennehaitasta

2:16
Tältä se näytti: Elokapina katkaisi liikenteen keskellä Helsinkiä – poliisi kantoi mielenosoittajat pois

Elokapinan mielenosoitus voi aiheuttaa merkittävää liikennehaitta Helsingin keskustassa torstaina, kertoo poliisi.

Elokapina kertoo verkkosivuillaan osoittavansa mieltä Helsingissä päivittäin 5.–14.lokakuuta. Ympäristöliikkeen mielenosoitus kertoo palaavansa Mannerheimintielle torstaina 6. lokakuuta. Paikka ei poliisin mukaan ole mielenosoitukselle sopiva.

−Poliisi neuvottelee mielenosoitusten järjestäjien kanssa, jotta mielenosoituksista ei aiheutuisi kohtuutonta häiriötä muille kaupunkilaisille. Poliisin tehtävänä on turvata mielenosoittajien ilmaisunvapaus sekä yleinen järjestys ja turvallisuus, kertoo ylikomisario Jarmo Heinonen.

Poliisi kertoo pyrkivänsä aina ensisijaisesti neuvottelemaan järjestäjän kanssa tilanteen ratkaisemiseksi. Mikäli mielenosoitus toteutuu olennaisesti lain vastaisena, vaarantaa yleistä järjestystä ja turvallisuutta tai estää liikennettä, poliisi voi puuttua tilaisuuden kulkuun, antamalla ohjeita ja määräyksiä tai viimekädessä päättämällä mielenosoituksen.

4:54
Elokapina tukki jälleen Mannerheimintien, poliisi kantoi mielenosoittajia bussiin – katso, miten tilanne eteni vaihe vaiheelta

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja