Elokapina palaa Mannerheimintielle 10 päiväksi – ”Kohtuullista häiriötä”

Elokapina palasi Mannerheimintielle – näin ohikulkijat kommentoivat tilannetta 8:03
Elokapina oli Mannerheimintiellä myös kesäkuussa – näin ohikulkijat kommentoivat tilannetta.

Elokapina-liike kertoo kotisivuillaan palaavansa Mannerheimintielle 29. päivä syyskuuta. Liikkeen tarkoituksena on viipyä paikalla 10 päivää eli aina 8.10. saakka.

– Arvioimme, että 10 päivän mielenosoitus Mannerheimintiellä aiheuttaa kohtuullista häiriötä suhteessa tilanteeseen ja asiaan, jota olemme ajamassa ja tuomassa esiin, Elokapina kertoo sivuillaan.

Elokapina pyrkii omien sanojensa mukaan muuttamaan julkista keskustelua ja poliitikkojen suhtautumista ilmastokriisiin.

Liike pitää mahdollisena, että poliisi puuttuu mielenosoittajien toimintaan.

– On mahdollista, että poliisi päättää purkaa mielenosoituksen sen ollessa vielä käynnissä, jolloin kiinniottovalmiit blokkaajat toteuttavat kansalaistottelemattomuutta. Kiinniottojen jälkeen palaamme pian takaisin mielenosoituspaikalle, Elokapina toteaa.

Syyskapinaksi nimetyssä mielenosoituksessa vaaditaan "hallitusta julistamaan Suomeen ilmasto- ja ympäristöhätätila". Vaatimus on sama kuin aiemmissakin Elokapinan mielenilmauksissa.

Elokapina on järjestänyt useita liikenteen katkaisseita mielenosoituksia. Helsingissä Mannerheimintie oli tukossa kesäkuussa, jolloin Elokapina osoitti mieltä myös Unioninkadulla ja Senaatintorilla. Viime syyskuussa vuorossa oli Snellmanninkatu. Tampereella Elokapina häiritsi liikennettä elokuussa.

Poliisi on ottanut kiinni yli sata ympäristöliike Elokapinan aktivistia ja tyhjentänyt Helsingin Mannerheimintien 2:44
Näin poliisi kommentoi Elokapinan Helsingissä järjestettyä mielenosoitusta kesäkuussa.

Lue myös:

    Uusimmat