Elokapina aikoo tukkia liikenteen Länsiväylällä

Helsingin poliisin mukaan mielenosoitus Länsiväylällä vaatisi merkittäviä viranomaispanostuksia.

Ympäristöliike Elokapina kertoo pysäyttävänsä Länsiväylän liikenteen tiistaina tunnin ajaksi aamuyhdeksästä alkaen. Länsiväylä-lehti kertoo saaneensa liikkeeltä tiedon, että mielenosoituksen tapahtumapaikka on Helsingin Ruoholahdessa.

Länsiväylällä nopeusrajoitus on 80 kilomertiä tunnissa. Se luokitellaan moottoritieksi.  

Helsingin poliisi kertoi STT:lle maanantai-iltapäivänä ennen kello kolmea, ettei se ole saanut ilmoitusta mielenosoituksesta.

Poliisin mukaan mielenosoitus Länsiväylällä vaatisi myös paljon toimia viranomaisilta.

– On aika lailla selvä asia, ettei Länsiväylä varmaankaan mielenosoituspaikkana ole parhaiten kokoustarkoitukseen soveltuva, kertoi Helsingin poliisin ylikomisario Jarmo Heinonen.

Poliisi oli vielä iltapäivällä pitkälti sosiaalisessa mediassa liikkuvien tietojen varassa. Heinonen uskoi, ettei Länsiväylän liikenne ole tiistaina tukossa.

– Käsitykseni on, ettei liikenne ole (tiistaiaamuna) tukossa siellä, mutta katsotaan nyt ensin, kun asiat tässä etenevät.

Elokapinan tiedotteen mukaan mielenosoituksella halutaan pysäyttää Helsingin Stansvikin luonnonmetsien hakkuiden valmistelu. Mielenosoitus on osa Elokapinan syksyllä järjestämää Metsäkapina-kampanjaa.

Lue myös:

    Uusimmat