Ella Junnila tunsi yhden illan kurkkukivun, joka osoittautui lopulta koronavirukseksi – on nyt tyytyväinen, että tarttui puhelimeen: "Seuraavana päivänä en olisi soittanut"

7:07
Ella Junnila kertoi koronavirustartunnastaan MTV3:n Viiden jälkeen -ohjelmassa.

Korkeushyppääjä Ella Junnila kertoo sairastaneensa koronaviruksen lähes oireettomana. Tartunta pääsi yllättämään 21-vuotiaan urheilijan. Hän uskoo, että olisi jo oireita seuranneena päivänä jättänyt hakeutumatta testiin ilman Suomen Urheiluliiton lääkärin kehotusta.

Junnila puhui saamastaan koronatartunnasta perjantaina Viiden jälkeen -ohjelmassa. Hän sai hoidettua karanteeninsa loppuun jo kolme viikkoa sitten ja on voinut sen jälkeen harjoitella täysipainoisesti ilman mitään jälkioireita.

– Koin, että olin tosi onnekas. Minun koko sairastamiseni oli yksi ilta kurkkukipua. Siinä sitten pohdin, että pitäisikö minun nyt mennä (testiin) vai ei, koska minulla oli ollut ikkunakin auki (edellisenä) yönä, että olisiko se sitä, mutta onneksi soitin liiton lääkärille, ja hän totesi, että kyllä sitä pitäisi testiin mennä, Junnila kertoo.

– Hyvä, että soitin, koska seuraavana päivänä olin jo ihan täysin oireeton. Enkä olisi silloin enää soittanut.

Lopulta testitulos näytti positiivista, mikä tiesi kahden viikon eristystä kotioloissa.

– Minulla kävi todella hyvä tuuri, että sairastin sen todella, todella lievänä. Suurin tragedia tässä oli, että katsoin kaksi viikkoa Netflixiä kotona, Junnila naurahtaa.

Junnila ei ollut aiemmin kertonut julkisesti koronatartunnastaan.

– Toki kyseessä voi olla tosi vakava tauti ja se pitää muistaa, mutta minulla onneksi kävi näin.

Video: Näin koronan, flunssan ja influenssan oireet eroavat toisistaan – aivastelu ei aina kieli koronasta

2:05

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja