Ella Junnila ottaa kantaa Budapestin lämpimiin oloihin: "Onnistuu helpommin"

Ella Junnila valmistautunut korkeuskarsintaan päiväunilla ja syömällä 2:17
Ella Junnila naurahtaa, kun hän kertoo, miten on aikansa Budapestissa viettänyt.

Korkeushyppääjä Ella Junnila hyppää karsinnassa perjantain aamusessiossa. Karsintaraja on 194, eli kaksi senttiä parempi kuin Junnilan kauden paras, mutta suomalainen aikoo hypätä siitä yli.

Oletan, että 194 pitää hypätä. Olen henkisesti valmistautunut, että sitä kohti mennään ja siitä yli mennään, Junnila sanoo.

Junnilan kausi on ollut tuloksellisesti vaikea. Ennen heinäkuuta tulokset pyörivät 190 heikommalla puolella, mutta heinäkuun alussa Ranskan kilpailussa asioita alkoi loksahtaa kohdalleen.

– Hyvä ja nousujohteinen kausi. Heinäkuulle löydettiin teknisiä juttuja, mistä olen aikaisemminkin tällä kaudella puhunut, Junnila kertoi hyppyvireestään.

Ranskassa syntyi kauden paras 192. Sen jälkeisessä kisassa ylittyi 190. Sittemmin on ollut taas haastavampaa, mutta Junnila on luottavainen. Viime MM-kisoissa finaaliin riitti tulos 190.

– Jos 190 riittää, niin se on oikein kiva. Riittää vähän vähemmän hyppyjä, Junnila pohtii.

Ososuhteet ovat Budapestissa lämpimät. Se ei Junnilaa haittaa.

– Lämmöstä ei voi valittaa. Koen, että on helpompi, kun on lämmin, koska viilentäminen onnistuu helpommin. Jos on tosi viileää, on lämpimänä pysyminen haasteellista.

Junnila kertoo videon haastattelussa, miten hän on Budapestissa aikaansa viettänyt. Naisten korkeuskarsinta käynnistyy perjantaina kello 11.20. 

Lue myös:

    Uusimmat