Suomalaisen EM-mitalistin kesä ollut nihkeä, Tokiossa vaaditaan paljon parempaa – "En tiedä tarkalleen mistä johtunut"

5:00
Tältä näytti Kristian Pullin kesäkuussa 2020 räväyttämä SE-hyppy.

Pituushypyn Suomen ennätyksen haltija ja hallikauden EM-pronssimitalisti Kristian Pulli on saanut tekemistään oikeille raiteille ennen Tokion olympialaisia.

Viime kauden ulkoratojen SE 827 ja mitalin tuonut sisäratojen SE 824 ovat tuoneet Pullin ylle odotuksia. Kesällä ei kuitenkaan ole kulkenut odotusten mukaisesti, mutta kesän paras sallituissa oloissa hypätty 788 tuli juuri ennen Japaniin lähtöä.

– Kesä on ylipäätään ollut nihkeää treenien suhteen ja sama on näkynyt kisoissa. En ole oikein saanut tatsia päälle. En tiedä tarkalleen mistä se on johtunut, Pulli kertoi torstaina Tokiossa.

– Hallikauden jälkeen ehkä yritettiin vetää vähän liian kaasu pohjassa ja pitää tasoa yllä, kun olisi pitänyt rauhoittaa siinä vaiheessa. Toisaalta nyt Sagan valmistautumisleirillä mentiin eteenpäin asioissa ja ollaan päästy oikealle tasolle, missä treeneissä pitääkin olla. Se on tuonut itseluottamusta takaisin, Pulli lisäsi. 

Juttu jatkuu kuvan alla. 

Harjoitukset ovat siis onnistuneet, mutta tason pitää nousta. Lauantai-iltana, Suomen aikaa kello 13 alkavassa, pituuden karsinnassa karsintaraja on 815. Finaaliin pääsee tuttuun tapaan 12 parasta hyppääjää.

– Täytyy lähteä karsintaan kaikki pelissä. Ei auta yhtään varmistella.

– Viimeiset treenit menivät oikeastaan ihan ennätystasolla. Täytyy olla itsevarma kisaa lähestyttäessä. Karsinnassa on kolme hyppyä ja 32 kilpailijaa. Se on ensimmäinen kilpailu, mihin meikäläinen joutuu panemaan kaiken peliin. Se on kuitenkin kaikille kova paikka, Pulli painottaa.

Miesten pituushypyn olympiakarsinta alkaa Suomen aikaa lauantaina klo 13.10. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja