Mainos

Elisan panostukset ja ostot kannattivat – kaikkien aikojen paras liikevaihto ja tulos

Teleoperaattori Elisan liikevoitto oli loka-joulukuussa 76 miljoonaa euroa, kun se vuosi sitten vastaavana ajanjaksona oli 68 miljoonaa euroa.  

Liikevaihto kasvoi 434 miljoonaan euroon, kun se oli vuosi sitten neljännellä kvartaalilla 404 miljoonaa euroa. Yhtiön mukaan vertailukelpoinen liikevoitto oli vuoden viimeisellä neljänneksellä 85 miljoonaa euroa, kun se oli vuosi sitten vastaavana ajanjaksona 77 miljoonaa.  

Koko vuoden osalta vertailukelpoinen liikevoitto oli 349 miljoonaa euroa, kun se oli edellisenä vuonna 322 miljoonaa. Koko vuoden liikevaihto oli 1,64 miljardia euroa, kun se oli edellisenä vuonna 1,57 miljardia.

Toimitusjohtaja Veli-Matti Mattilan mukaan viime vuoden liikevaihto ja tulos olivat kaikkien aikojen parhaat. Tulosta paransivat toimitusjohtajan mukaan mobiilin palveluliikevaihdon kasvu sekä panostukset Elisan toiminnan tuottavuuteen. Lisäksi Anvian tele-, it- ja viihdeliiketoimintojen osto siivittivät tulosta.  

Toimitusjohtajan mukaan kilpailutilanne Suomen televiestintämarkkinoilla jatkuu haasteellisena. Elisa odottaa tämän vuoden liikevaihdon olevan samalla tasolla tai hieman parempi kuin viime vuonna. Yhtiö odottaa mobiilidatan ja digitaalisten palvelujen kasvattavan liikevaihtoa. Elisa jatkaa tuottavuutta lisääviä toimia, esimerkiksi lisäämällä automaatiota eri prosesseissa, kuten verkonhallinnassa ja jakelussa.  

Sen mukaan pitkän aikavälin kasvu ja kannattavuuden paraneminen perustuvat mobiilidatamarkkinoiden kasvuun sekä uusiin online- ja ICT-palveluihin.

27.1.2017 klo 9.26: Lisätty toimitusjohtajan kommentit. Otsikkoa muutettu.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.