Mainos

Elinkeinoministeri Katri Kulmuni lähtee keskustan puheenjohtajakisaan

14:45

Keskustan varapuheenjohtaja, elinkeinoministeri Katri Kulmuni lähtee tavoittelemaan keskustan puheenjohtajuutta. Hän kertoi päätöksestään tiedotustilaisuudessa keskustan puoluetoimistolla Helsingissä.

– Lupaan olla mahdollistaja, jolla keskustalaiset voivat vaikuttaa tämän kansanliikkeen kautta niin kotiseutunsa kuin kotimaansa asioihin. Kysymys on tästä kansanliikkeestä, jokaisesta sen jäsenestä, ei minusta, Kulmuni sanoi.

Kulmuni, 31, on nykyisen hallituksen nuorin ministeri ja toisen kauden kansanedustaja Torniosta. Hän oli Lapin vaalipiirin ääniharava huhtikuun eduskuntavaaleissa.

Kulmuni sanoi, että mikäli hänestä tulee keskustan puheenjohtaja, myös elinkeinoministerin salkku vaihtuu.

– Minun mielestäni on järkevää ja loogista, että valta ja vastuu kulkevat samassa paikassa, joten puolueen puheenjohtaja on myös valtiovarainministeri.

Ehdolle keskustan puheenjohtajaksi on jo aiemmin ilmoittautunut puolustusministeri Antti Kaikkonen, 45.

Keskustalle valitaan uusi puheenjohtaja syyskuun ylimääräisessä puoluekokouksessa Kouvolassa. Nykyinen puheenjohtaja Juha Sipilä kertoi pian kevään eduskuntavaalien jälkeen väistyvänsä puheenjohtajan paikalta. Sipilä on johtanut keskustaa vuodesta 2012.

Ennakkosuosikkina keskustan puheenjohtajaksi pidettiin nykyistä tiede- ja kulttuuriministeriä Annika Saarikkoa, mutta hän ilmoitti jo huhtikuussa, ettei lähde ehdolle. Saarikko odottaa parhaillaan toista lastaan.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja