Elina Lampela eteni EM-finaaliin aamun vaikeudesta huolimatta – "Oli jotain hävittävää"

Elina Lampela selvitti seiväskarsinnan aamun vaikeuksista huolimatta: "Oli jopa huono olo" 1:24
Katso ja kuuntele videolta, miten Elina Lampela on omasta mielestään kehittynyt urheilijana verrattuna viime kauteen.

Elina Lampela ja Wilma Murto etenivät naisten seiväshypyn EM-finaaliin Roomassa. Lampela myönsi MTV Urheilulle, että jännitystä riitti karsinnan alla.

Vastikään ennätyksensä 463 hypännyt Lampela aloitti karsinnan väkevästi. Kolme ensimmäistä korkeutta menivät yli helposti. Korkeudessa 450 tuli yksi pudotus, minkä jälkeen Lampela vaihtoi seivästä ja ylitti sen lopulta toisellaan. 

– Olen kyllä tyytyväinen. Lähdin hakemaan finaalipaikkaa ja sen sain, niin siitä on hyvä lähteä jatkamaan. Aika varmaa tekemistä, Lampela totesi.

Karsintaraja oli 455, mutta sen ylitystä ei vaadittu, sillä tasan 12 urheilijaa ylitti 450 ja tämä riitti loppukilpailuun. Myös Lampela myönsi, että hypyt tuntuivat hyviltä. Itse valmistautuminen päivän koitokseen ei ollut helpoin mahdollinen.

– Jotenkin jännitti superpaljon. Minulla oli aamulla vähän huono olo. Tavallaan tässä karsinnassa oli jotain hävittävää. Finaalissa on vain voitettavaa. Kun pääsi kentälle tekemään verryttelyhyppyjä, niin jännitys katosi, Lampela kertoi.

Lampela on hypännyt tällä kaudella erittäin mainiosti ja on nostettu jopa taistelemaan mitaleista. Hän kuitenkin toppuuttelee puheita mitalista ja nostaa tavoitteeksi parantaa kahden vuoden takaista EM-kisojen 11:ttä sijaa. Loppukilpailu on luvassa maanantai-iltana. 

Lue myös:

    Uusimmat