Mainos

Eläkemaksujen kasvu rasitti Postin tulosta

Suomen Postin voitto kaventui viime vuonna kolmasosaan edellisvuodesta.

Monien muiden valtionyhtiöiden tavoin Postin vuotta rasitti oman eläkesäätiön kannatusmaksujen nousu, kun osakkeet eivät tuottaneet edellisvuosien tapaan. Lisäksi posti panosti uusiin liiketoimintoihin ja mylläsi konttoriverkostoaan.

Myös Postin liikevaihto supistui noin 1 miljardiin euroon. Kun huomioon otetaan Sammon pankkipalvelujen loppuminen posteissa ja arvokuljetuksen myynti, liikevaihtoa kertyi nelisen prosenttia enemmän kuin vuonna 2000. Ripeimmässä eli lähes 30 prosentin kasvussa oli sähköinen viestinvälitys.

Viime vuoden aikana postin palveluksessa oli keskimäärin 23300 ihmistä. Vähennystä edellisvuoteen on reilut 2200, jonka selityksenä on toimintojen myynti. Posti odottaa kanattavuutensa korjautuvan, vaikka talouden kehityksessä on epävarmuustekijöitä.

Posti uudisti logonsa

Suomen Posti kertoi samalla uudistavansa yritystunnuksensa. Tunnuksessa ei ole enää postitorvea, mutta keltainen väri säilyy osana tyyliteltyä tunnusta.

Keltaisella kirjoitetun postin lisäksi tunnuksessa on kaksi sinistä palloa, joista toinen on o-kirjain. Uuden tunnuksen on suunnitellut mainostoimisto Viherjuuren suunnittelujohtaja Ilmo Valtonen.

Uusi tunnus ja yritysilme otetaan käyttöön vähitellen. Edellisen kerran Posti uusi logoaan vuonna 1988.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.