Mainos

Eläinsuojelujärjestöt: Hallitus ei piittaa eläinten hyvinvoinnista

Eläinsuojelujärjestöt syyttävät hallitusta eläinsuojeluhankkeiden alasajosta.   

Animalia ja Suomen eläinsuojeluyhdistysten liitto SEY viittaavat maa- ja metsätalousministeriön ilmoitukseen, jonka mukaan turkiseläinten suojelua koskevan asetusuudistuksen valmistelu keskeytetään.   
Maa- ja metsätalousministeriö kertoo nettisivullaan, että lainsäädännön valmistelun voimavarat keskitetään eläinsuojelulain kokonaisuudistukseen. Vasta sen valmistumisen jälkeen on määrä uudistaa eläinlajikohtaiset asetukset.  

Animalia ja SEY ovat pöyristyneitä turkisasetuksen valmistelun lopettamisesta. 

– Kun eduskunta hylkäsi turkistarhauskieltoa vaatineen kansalaisaloitteen, se vaati selkeitä parannuksia eläinten hyvinvointiongelmiin. Tämän parlamentaarisen tahdon yli hallitus nyt kävelee, kommentoi Animalian toiminnanjohtaja Salla Tuomivaara järjestöjen tiedotteessa.  

Järjestöjä huolestuttaa myös eläinsuojeluasiamiehen pestin lakkauttaminen.  

Eläinsuojeluasiamies Sari Salminen kertoi tällä viikolla blogissaan, että pari vuotta sitten perustettu määräaikainen virka päättyy vuodenvaihteessa. Eläinsuojeluasiamies on maa- ja metsätalousministeriössä toimiva itsenäinen viranomainen, jonka tehtävänä on eläinten hyvinvoinnin parantaminen yleisellä tasolla.  

Animalian ja SEY:n mukaan hallituksen toimet osoittavat, että eläinten hyvinvointi on sille täysin yhdentekevä.  

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.