Mainos

Eläinpuistoissa odotetaan uusia poikueita

Eläinpuistoissa jännitetään parhaillaan, tuleeko niiden uhanalaisille tai muuten merkittäville lajeille uutta jälkikasvua.

Korkeasaaressa amurinleopardit ovat jo ohittaneet paritteluajan ja eläintenhoitajat toivovat niille touko-kesäkuuksi yhtä tai kahta pentua.  

– Meillä on kolme amurinleopardia, joista kaksi nuorinta Tomas ja Zane ovat toivottavasti onnistuneet parittelussa, sanoo eläintenhoidon vastaava Merja Wahlroos.

Amurinleopardi on erittäin uhanalainen. Niitä elää luonnossa vain noin 40 yksilöä. Eläintarhoissa amurinleopardeja on parisataa.   

Jälkikasvu-uutisia toivotaan Korkeasaaressa myös uhanalaisilta berber-apinoilta sekä villihevosilta.

Jääkarhujen paritteluinto laantumassa

Ranuan eläinpuistossa elää Suomen ainoa jääkarhupari. Venus-naaras ja Manasse-uros aloittivat parittelupuuhat viime viikon keskiviikkona. Jääkarhujen parittelun huuma-aika kestää noin viikon.   

– Nyt täytyy odottaa syksyyn, jotta näemme miten käy. Jääkarhun pennut ovat niin hirvittävän pieniä, että tilannetta ei oikein näe mamman mahankaan pyöristymisestä. Lähinnä naaraan käyttäytyminen loppusyksystä antaa vinkkejä siitä, onko pienokaisia tulossa vai ei, eläintenhoitaja Mia Varanka kertoo.  

Poikaset olisivat erittäin toivottuja myös siksi, että Venukselle joulun alla syntyneet kaksi pentua menehtyivät molemmat.  

Ruskeakarhunpentuja ei Ranuan eläinpuistossa synny tänä vuonna. Tuorein tulokas on viime vuoden tammikuussa syntynyt Jemma-tyttö.

– Jemma on edelleen yhtä ihana ja energinen karhuneiti kuin se oli syksylläkin ennen talviunia, Varanka hymyilee.

Joogakarhu ei saane enää poikasia

Ähtärin eläinpuistossa viimeisimmät karhunpennut syntyivät joulukuussa 2011 eikä uusia pentuja ole näköpiirissä.   

– Nyt 3-vuotiaille Yagille ja Nugalle etsitään paikkaa muista tarhoista. Ne ovat molemmat poikia eli niitä ei voi pitkään pitää yhdessä. Voi myös olla, että toiselle tulee myöhemmin kaveriksi lisääntymisikäinen naaraskarhu, eläintenhoitaja Tiina Pitkänen kertoo.   

Ähtärin eläinpuiston erikoisuus on 24-vuotias Mimmi-karhu, joka tekee joogaa muistuttavia venyttelyliikkeitä. Kevät on saanut Mimmin jo joogaamaan, mutta pentuja siltä ei enää odoteta.

– Mimmi ja sen puoliso Merri viettivät viime kesän yhdessä, mutta poikasia ei ole kuulunut, Pitkänen harmittelee.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.