Eksoottinen kalakebab

  • 500 g kuha-, turska- tai lohipaloja
  • 2 murskattua valkosipulinkynttä
  • 1 vihreä chilipaprika hienonnettuna
  • pieni pala inkivääriä kuorittuna ja pienittynä
  • 1 limetin mehu
  • suolaa ja pippuria
  • vajaa desilitra öljyä
  • 1 kypsä mango
  • 2 banaania
  • 1 punainen paprika
  • limettiviipaleita

Yhdistä kulhossa valkosipuli, chili, inkivääri, limettimehu, öljy ja mausta suolalla ja pippurilla.

Lisää kalapalat ja anna niiden marinoitua jääkaapissa kahden tunnin ajan.

Kuori ja leikkaa mango ja banaanit palasiksi, viipaloi paprika.

Kun kala on marinoitunut, pistele neljään pitkään tai kahdeksaan lyhyeen tikkuun vuorotellen kalaa, mangoa, banaania ja paprikaa.

Sivele marinadia kebabeille ja kääntele niitä useaan kertaan grillaamisen aikana. Ne kypsyvät noin varttitunnissa.

Tarjoile limettiviipaleiden ja mausteriisin kera.

Ohje: Suvi Ruotsi, Piknikkirja

(Finfood)

Lue myös:

    Uusimmat