Mainos

EKP:n Trichet: Hintariskit ovat voimistuneet

Keskipitkän ajan hintavakauteen kohdistuvat riskit ovat Euroopan keskuspankin pääjohtajan Jean-Claude Trichet'n mukaan voimistuneet keskuspankin heinäkuisen ohjauskoron noston jälkeen. Sen jälkeen käytettävissä olevat tiedot osoittavat, että ohjauskoron nostaminen oli hyvin perusteltua, sanoi Trichet tänään Frankfurtissa EKP:n neuvoston kokouksen jälkeen.

EKP päätti odotetusti pitää euroalueen rahamarkkinoiden ohjauskoron edelleen 4,25 prosenttina. Korko tukee Trichet'n mukaan euroalueen hintavakauden turvaamista. Uutistoimistojen välittämissä markkinakommenteissa ohjauskoron arvioitiin pysyvän samana ainakin vuoden loppuun.

Trichet ennakoi inflaation pysyvän vuoden lopulle asti EKP:n tavoitteita korkeampana ja helpottavan asteittain ensi vuonna. Inflaatio kiihtyi Eurostatin ennakkotiedon mukaan 4,1 prosenttiin heinäkuussa. EKP:n tavoitteena on 2 prosentin inflaatio.

-Keskuspankin kompassissa on vain yksi neula, joka on hintavakaus, sanoi Trichet. EKP tekee mitä on tehtävä hintavakauden turvaamiseksi, hän vakuutti.

Trichet'n mukaan EKP:lla ei ole puoltoa sen paremmin koron nostoon kuin sen laskuun. Euroalueen talouskasvu on nopean ensimmäisen neljänneksen jälkeen hidastunut odotetusti, ja riskit ovat kasvaneet. Laskusuhdanteen pohjan Trichet arvioi edelleen ajoittuvan toiselle ja kolmannelle neljännekselle, kuten hän sanoi heinäkuussa. Euroalueen talous on hänen mukaansa edelleen perusteiltaan vakaa.

Uusia ennusteita Trichet'llä ei ollut. Hän lupasi kertoa keskuspankin talousnäkemyksistä tarkemmin neuvoston syyskuun kokouksen jälkeen. EKP:n seuraava ennuste julkistetaan silloin.

EKP:n neuvoston päätös pitää euron ja dollarin ohjauskorkojen eron ennallaan 2,25 prosenttiyksikkönä. Yhdysvaltain keskuspankki Federal Reserve päätti omassa korkokokouksessaan tiistaina pitää Yhdysvaltain rahamarkkinoiden ohjauskoron edelleen 2,00 prosentissa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.