EK16 ja EK17: Kalle Rovanperä jatkaa leikittelyään haastajiensa kanssa – "Voisin olla vielä niin paljon nopeampi"

Kalle Rovanperä kasvatti johtoaan lauantaina Viron MM-rallissa 1:48
Kooste Viron MM-rallin lauantaipäivästä. Kalle Rovanperä ajaa vakuuttavasti kohti kisan voittoa.

Kalle Rovanperän selvä johto pitää Viron MM-rallissa. Toyotan suomalaiskuski sanoi ajavansa nyt varman päälle, mutta onnistui 17. erikoiskokeella vain kasvattamaan eroaan haastajaansa Craig Breeniin.

Rovanperä sijoittui EK16:lla vasta viidenneksi hävittyään pohja-ajan tehneelle Ott Tänakille 11,1 sekuntia. Virolainen ei kuitenkaan kisaa kotikisansa voitosta keskeytettyään rengasrikkoihin perjantaina.

Sen sijaan Rovanperän kaikki huomio on nyt kiinnitettynä Hyundain Craig Breeniin, joka onnistui pätkällä kaventamaan takamatkaansa vain 0,4 sekunnilla. Rovanperä väitti yhä varmistelevansa.

– Sitä tämä on. Voisin olla vielä niin paljon nopeampi, hän sanoi WRC All Live -palvelussa.

– Se oli aika vaikea (pätkä). Renkaissa oli tärinää oli paljon. Pitää vain olla huolellinen. Toivottavasti kaikki on kunnossa, Rovanperä totesi.

Reilun 11 kilometrin mittaisella EK17:llä Rovanperä varmisteli puolestaan vain kolme sekuntia Hyundain Thierry Neuvillen pohja-aikaa hitaammin. Ero Breeniin kasvoi jälleen reilulla sekunnilla ja on ennen päivän viimeistä pätkää 46,3 sekuntia.

Neuville on kisassa kolmantena jäätyään suomalaisesta jo minuutin ja 21 sekuntia. Toyotan Sebastien Ogier on tallikaveristaan jo minuutin ja 40 sekuntia perässä.

Lauantaina ajetaan vielä lyhyt erikoiskoe Tarton kaupungissa.. Sunnuntain päätöspäivässä on edessä kaikkiaan kuusi EK:ta.

EK16:n tulokset: