EK12: Grönholm nousi taas johtoon

Peugeotin Marcus Grönholm nousi lauantaina Suomen MM-rallin johtoon Ouninpohjan legendaarisella erikoiskokeella. Hypyistään kuuluisa lauantain toinen ja koko rallin kahdestoista ek kääntyi selkeästi suomalaiselle ja Fordin Markko Märtin on nyt lähes neljä sekuntia perässä.

Grönholm vauhti on lauantaina ollut vakuuttavaa: hän ajoi pohja-ajat niin Päijälän 21,95 kilometrin kuin Ouninpohjan 33,24 kilometrin erikoiskokeilla. Päivän ensimmäisellä ek:lla suomalainen jätti virolaista Märtiniä 1,9 sekuntia ja toisella 4,4 sekuntia.

- Aamu oli ihan OK, joskin Markkon kanssa täytyy todella taistella. Eroa ei ole juuri ollenkaan ja matkaa on paljon jäljellä. Jos Markko jatkaa tuolla tavalla on meidän pystyttävä parhaimpaamme, Grönholm mietti EK12:n jälkeen.

- Aika usein täällä täytyy ylittää rajansa pärjätäkseen Marcukselle. Jokaisella ek:lla täytyy keskittyä ja hyökätä, Märtin näki. - En usko, että menimme täysillä. Ehkä oli vielä hieman unta silmässä, Märtinin kartturi Park puolestaan sanoi.

Grönholmin Peugeot-tallitoveri Harri Rovanperä ajoi ulos ek12:lla. Hänen epäonninen Suomen MM-rallinsa päättyi tähän. Fordin Mikko Hirvonen on myös ulkona rallista: hänen autonsa syttyi tuleen ek11:n jälkeen, ja vaikka palo saatiin nopeasti sammutetuksi, niin Hirvonen ei enää saanut autoaan seuraavalle, Ouninpohjan erikoiskokeelle.

Muista suomalaisista Tommi Mäkinen saavutti hieman edelle kiitävää Sebastian Loebia ja Juuso Pykälistö oli sekä Mäkistä että Loebia nopeampi. Kolmantena rallissa jatkaa Richard Burns, mutta hän on jäänyt Märtinille ja Grönholmille jo lähes 40 sekuntia.

Mäkisellä oli perjantaina ongelmia, rengasvaurio perjantain ensimmäisellä ek:lla hidasti menoa. MM-rallin kärkikuskeista perjantain ainoa keskeyttäjä oli ranskalainen Didier Auriol, joka jätti kisan kesken kipeytyneen vasemman käden takia.

Rallin MM-sarjan ulkopuolella osallistuvista suomalaiskuskeista keskeytyksen mekaniikan petettyä kokivat perjantaina Juhani Länsikorpi (EK4, Seat), Juha Sipilä (EK8, Mitsubishi) ja Kaj Kuistila (EK9, Ford).

Lauantaina ajetaan vielä viisi ek:ta. Seuraava erikoiskoe alkaa noin kello 11.30. Ralli päättyy sunnuntaina.

Suomen MM-ralli, tilanne EK12/23:

1. Marcus Grönholm Peugeot 1.35.11,5 2. Markko Märtin Ford +3,7 3. Richard Burns Peugeot +37,5 4. Colin McRae Citroen +1.00,9 5. Petter Solberg Subaru +1.13,8 6. Carlos Sainz Citroen +1.20,5 7. Sébastien Loeb Citroen +1.59,5 8. Tommi Mäkinen Subaru +2.17,6 9. Juuso Pykälistö Peugeot +2.23,5 10. Janne Tuohino Ford +2.33,0 11. S.Lindholm Peugeot +3.04,3 12. T.Gardemeister Skoda +3.11,3 ... 15. Jussi Välimäki Hyundai +5.35,9 16. Ari Vatanen Peugeot +6.26,0

Suomen MM-ralli, keskeyttäneet:

Didier Auriol Skoda EK2 käsivamma Mikko Hirvonen Ford EK12 mekaaninen vika Harri Rovanperä Peugeot EK12 ulosajo


(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat