EK1: Portugalin MM-ralli käynnistyi – Thierry Neuville iski pohjat, Kalle Rovanperältä mallikas lähtö

Portugalin MM-ralli ajetaan soralla, mutta torstai-iltana ajettu kilpailun ensimmäinen pätkä oli asfaltilla ajettu yleisöerikoiskoe. Parhaiten suoriutui kärkeen porhaltanut Hyundain Thierry Neuville.

Saman tallin Ott Tänak jäi Neuvillesta 0,6 sekuntia. Craig Breen oli avauspätkän kolmas, 1,4 sekuntia Neuvillea hitaampana.

Viimeisenä kärkiryhmästä radalle syöksynyt Toyotan Kalle Rovanperä suoriutui hyvin, mutta jäi Neuvillesta 2,7 sekuntia. MM-sarjaa johtava suomalainen lähtee perjantaihin kuudennelta sijalta.

Testierikoiskokeella kahdeksanneksi sijoittunut Rovanperä aloittaa perjantain varsinaisen sorarallin haastavassa aura-auton roolissa.

Rallin kokonaistilanne 1/21 EK:n jälkeen:

sija:kuljettaja:talli:aika/ero: