Mainos

EK: Raamien purku äärimmäinen teko

Elinkeinoelämän keskusliiton puheenjohtaja Ole Johansson pitää raamisopimuksen avaamista mahdollisena.

Johanssonin mukaan työnantajia edustavan Teknologiateollisuuden ehdottama raamisopimuksen purku olisi kuitenkin äärimmäinen keino.

– Se ei ole toivottavaa, mutta sekin keino on valikoimassamme, Johansson sanoi EK:n yrittäjävaltuuskunnan kesäkokouksessa Hämeenlinnassa.

Johansson lataa painetta Teknologiateollisuuden ja Metalliliiton ensi viikon neuvotteluihin. Viime syksynä solmitun raamisopimuksen purkamisen takaraja on elokuun loppu, mutta se vaatisi keskusjärjestöjen yhteisen päätöksen. Johansson vaatiikin palkankorotuksiin paikallista joustoa, koska taloustilanne on heikentynyt niin jyrkästi.

– Huoli on erittäin suuri ja tämä huoli koskee erityisesti pientä ja keskisuurta yrityssektoria. Tähän huoleen meidän on reagoitava ja meidän mielestämme nyt pitää käyttää hyväksi kaikki se pelivara, jonka raamiratkaisu antaa, Johansson sanoi MTV3:lle.

SAK: Raamia ei tarvitse neuvotella uudelleen

SAK:n mielestä taloustilanne ei ole heikentynyt niin paljon, että sovituista palkankorotuksista pitäisi neuvotella uudestaan. Puheenjohtaja Lauri Lylyn mielestä nyt ei pidä aiheuttaa lisää epävarmuutta ihmisille.

– Meidän pitäisi käyttää paljon aikaa ja vaivaa siihen pohdintaan, miten saisimme aikaan kasvua ja työllisyyttä. Nyt ei ole sopimusten keikuttamisen aika, vaan uuden rakentamisen ja tekemisen aika, Lyly sanoo.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.