Mainos

EK:n Häkämies tyrmää syytökset passiivisuudesta

EK:n toimitusjohtaja Jyri Häkämies kiistää syytökset passiivisuudesta.

Ulkoministeri, perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini vetosi EK:n ja SAK:n saamiseksi neuvottelupöytään ja kirjoitti, että SAK ei ollut valmis neuvottelemaan ja EK "törröttää" passiivisena.

Häkämies vastaa, että kolmen viikon ajan käytettiin päivittäin useita tunteja käytännössä pattitilanteeseen, joten syytettä passiivisuudesta hän ei ota vastaan.

EK:n Häkämies pitää lähinnä teoreettisena tilanteena sitä, että SAK hyväksyisi neuvottelujen tavoitteeksi hallituksen asettaman viiden prosentin työn hinnan alentamisen. Hän sanoo, että EK on koko ajan ollut valmis neuvottelemaan kustannustason alentamisesta ja kilpailukyvyn parantamisesta.

SDP on ehdottanut työmarkkinoiden kärjistyneen tilanteen selvityshenkilöksi Lauri Ihalaista ja RKP Minna Hellettä tai Suvi-Anne Siimestä.

Häkämies katsoo, että umpikujaan päättyneissä neuvotteluissa käytössä oli paras mahdollinen sovittelija, entinen valtakunnansovittelija Juhani Salonius.

– Jos ei ole yhteistä tavoitetta alentaa kustannuksia, niin en usko että mikään taikuri pystyy silloin sopimusta rakentamaan, sanoo Häkämies.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.