Eila Roine roolihahmostaan: Sain olla peruskateellinen suomalainen ämmä

23:36

Studio55.fi -lähetyksessä vieraillut näyttelijä Eila Roine on esiintynyt teatterin lavoilla 63 vuoden ajan. Roine on tämän lisäksi näytellyt muun muassa televisiosarjoissa Heikki ja Kaija, Rintamäkeläiset ja Kotikatu.

Eila Roineen mukaan teatteri ei muuta maailmaa, mutta sillä voi vaikuttaa. 

– Joillekin yksilöille (teatteri) voi antaa vähän ajattelemisen aihetta, että näkee jotkut asiat vähän laajemmin kuin aikaisemmin, sanoo Roine.

Roine kertoo, että hienoimmat hetket lavalla liittyvät näyttelijöiden ja yleisön suhteeseen.

– Se on suurenmoinen tunne, kun joskus harvoin - ei se usein tapahdu - tuntuu siltä, että yleisö kuuntelee niin, että ne hengittävätkin samaan tahtiin. Se on hieno tunne, sen takia minä kai siellä teatterilla roikunkin, sanoo Roine.

Roineen ura televisionäyttelijänä alkoi Heikki ja Kaija -sarjasta. Vuosina 1961-1971 esitetty televisiosarja oli Roineen mukaan suosittu, koska juuri muita vaihtoehtojakaan ei ollut. Roine näytteli sarjassa miehensä kanssa, ja pariskunta huomasi sarjan tehneen heistä tunnettuja ympäri Suomea.

– Ei me Tampereella sitä niin huomattu, me oltiin jo teatterista tuttuja, ettei kukaan siellä tullut tönimään. Mutta sitten me oltiin yhtäkkiä vähän niin kuin sirkuskarhuja kaltereiden takana muualla Suomessa vähän aikaa, Roine kertoo.

Roineen mukaan televisiotoiminnan alkuaikoina julkisuuteen ei osannut vielä varautua lainkaan.

– Ei ymmärtänyt, että televisio tuo ihmisen kotiin, niin se tulee jotenkin niin tutuksi.

Roine on tullut tutuksi myös Rintamäkeläiset tv-sarjasta. Roine kertoo nauttineensa etenkin särmikkään roolihahmonsa, Helmi Honkosen, esittämisestä.

– Sain olla niin peruskateellinen, suomalainen ämmä kuin ikinä vaan. Ja minullahan oli paljon esikuvia, ja useat esikuvista sanoivat, ettei tuollaista ihmistä voi ollakaan. En maininnut, että esikuvani puhuu juuri, kertoo Roine ja nauraa.

Miten Roine päätyi näyttelijäksi? Mitä Pikku-Kakkonen opetti Roineelle? Katso Roineen haastattelu kokonaan!

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja