Mainos

"Ei ole näkyvissä aikaa, jolloin emme hyväksyisi käteistä"

Osa yrityksistä on ryhtynyt suosimaan korttimaksuja käteismaksujen sijaan. Kesko ja S-ryhmä kuitenkin vakuuttavat, että käteismaksu on ja pysyy niiden myymälöissä vaihtoehtona.

- Ei ole näkyvissä aikaa, jolloin emme hyväksyisi käteistä maksuna, toteaa Keskon rahoitusjohtaja Heikki Ala-Seppälä.

Myöskään SOK:n talous ja rahoitusjohtaja Jari Annala ei usko, että ketjussa siirryttäisiin kokonaan käyttämään pelkästään jompaakumpaa.

Siirtymistä pelkkiin korttimaksuihin perustellaan muun muassa setelien ja kolikoiden käsittelykuluilla, jotka tulevat kalliiksi.

- Korttimaksujahan on kauppiaalle monenhintaisia, ja käteismaksu menee lähelle edullisimpia korttimaksuja. Mutta jos käteisestä voitaisiin kokonaan luopua, niin silloin korttimaksaminen olisi kätevin ja edullisin vaihtoehto kauppiaalle, Annala myöntää.

Kuluttaja maksaa korttikulut

Kuitenkin myös korttimaksujen kuluista on väännetty viime aikoina kättä. Erityisesti puhetta on riittänyt siitä, siirretäänkö korttimaksujen kulut suoraan asiakkaan maksettavaksi.

Annalan mukaan SOK-ryhmä ei tällä hetkellä suunnittele korttimaksuista aiheutuvien kulujen siirtämistä asiakkaalle. Keskon mukaan kulut päätyvät kuitenkin kuluttajan maksettavaksi tavalla tai toisella.

- Kuluttaja maksaa lopulta kaikki kaupan kulut, tai muuten kauppa joutuu ennen pitkää sulkemaan ovensa. Kun korttimaksamisen kulut kallistuvat, pitää miettiä hinnoitellaanko ne erillisinä vai osaksi tavaroiden hintoja, Ala-Seppälä toteaa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.