Ei mikään tuhkimotarina – näin Pretty Womanin piti alun perin loppua

Julia Robertsin ja Richard Geren tähdittämän hittielokuvan lopun piti olla tyystin erilainen.

Julia Robertsin tähdeksi nostanut romanttinen hittielokuva Pretty Woman (1990) päättyy tunnetusti kohtaukseen, jossa Richard Geren näyttelemä liikemies Edward Lewis nousee palotikkaille, kiipeää niitä ylös Robertsin näyttelemän prostituoidun elämän taakseen jättäneen Vivian Wardin asunnolle, kosii häntä, ja he saavat toisensa.

Pretty Womanin ei kuitenkaan pitänyt päättyä onnellisesti. Vivianin ja Edwardin välien piti katketa kohtalokkaasti.

– Alkuperäisessä käsikirjoitusversiossa Edward heitti Vivianin ulos limusiinista, heitti palveluksista maksamansa rahat tämän päälle ja ajoi pois. Ja sen jälkeen oli lopputekstien aika, Roberts kertoi brittimedia  mukaan.

Eli alun perin Robertsin näyttelemän Vivianin ei ollutkaan tarkoitus lopettaa työskentelemistä prostituoituna.

Käsikirjoittaja J.F. Lawtonin teksti oli aluksi huomattavasti synkempi ja sen työnimi oli 3,000. Tuo summa viittasi siihen, miten paljon Vivian Ward sai rahaa palkkioksi.

Alkuperäiskäsikirjoituksessa Vivian Ward käytti huumeita eikä ollut lainkaan niin hemaiseva kuin Robertsin näyttelemä hahmo lopullisessa elokuvassa on.

Ohjaaja Garry Marshall, joka kuoli 81-vuotiaana viime heinäkuussa, vaati uuden, onnellisemman käsikirjoituksen. Lopulta useamman version jälkeen, ohjaaja oli tyytyväinen.

Katso elokuvassa soineen Roxette-hitin It Must Have Been Love musiikkivideo otsikon alla!

Katso alla myös Pretty Womanin traileri vuodelta 1990.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja