Ehkäisyrengas tuli takaisin naistenpäivänä!

Kahden viikon ajan apteekin hyllyiltä puuttunut ehkäisyrengas on tullut takaisin. Naistenpäivästä alkaen rengasta saa apteekeista kautta maan.

Suosittu ehkäisyrengas ehti olla loppuunmyyty jo viikkojen ajan, kunnes sitä saatiin alkuviikosta toimitettua Suomeen. Tuotteen puuttumisen syistä on saatu ristiriitaisia tietoja.

– Apteekissa kerrottiin, että renkaat ovat loppuneet talven takia, ihmetteli 24-vuotias Helmen lukija.

Vaikka pohjoisen maan talviolosuhteet voivat joskus koitua haastaviksi, ei kyseessä ollut talven aiheuttama tilanne. Tuote loppui hyllyistä, koska sen pakkauksessa oli virhe.

– Pahvipakkauksen sisällä on foliopakkaus, johon rengas on pakattu. Foliopussiin liimattu etiketti oli viallinen, ja se saattoi revetä kun pussin aukaisi, kertoo maahantuoja MSD:n lääketieteellinen johtaja Kaisa Elomaa.

– Vika oli siis pakkauksessa, eikä itse renkaassa. Mutta toki tämmöinen asia piti korjata.

Elomaa muistuttaa, että vaikka tilanne on ollut ikävä monille naisille, niin asialla on myös hyvät puolensa.

– Vaikka nämä ovat ikäviä tapahtumia, niin kuluttajaa ajattelen näin toimittaessa voi luottaa siihen, että lääke on tutkittu ja turvallinen.

Ei tarvitse hamstrata

Rengasta myydään toistaiseksi vain yhden kappaleen paketeissa. Maaliskuun lopulla myös kolmen kuukauden rengaspakettien olisi tarkoitus ilmestyä hyllyihin. Rengasta ei kuitenkaan tarvitse lähteä hamstraamaan.

– Kyllä sitä on nyt hyvä määrä koko maassa, rauhoittelee Elomaa.

Nuvaring -ehkäisyrengasta käyttää noin 25 000 suomalaisnaista.

Naistentautien ja synnytysten erikoislääkäriSatu Suhonen erikoislääkäriasema Femedasta kertoo, ettei renkaiden loppuminen aiheuttanut ruuhkahuippuja vastaanotoille. Renkaan puuttuessa tilalle suositeltiin yhdistelmäpillereitä.

– Ilman muuta rengas on harmittomampi ja hormonipitoisuudet tasaisemmat, kuin muissa menetelmissä. Mutta moni on tällaisen poikkeustilanteen aikana käyttänyt vastaavia tuotteita, kuten yhdistelmäpillereitä.

MTV3 Helmi / Siiri L'Ecuyer

Kuvat: Shutterstock

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja