Eheytyshoidoista MTV Uutisille kertonut Patrick kertoo joutuneensa pahoinpidellyksi Tallinnassa: "Hyökkääjä huusi Jumalan kostoa homoseksuaaleille"

Patrick Tiaisen homoutta yritettiin "parantaa" testosteronilisällä ja demoneita karkottamalla 6:18
Patrick kertoi Tositarinoita elämästä -minidokumentissa, kuinka häntä yritettiin "parantaa" testosteronilisällä ja demoneita karkottamalla.

MTV Uutiset julkaisi sunnuntaina jutun eheytyshoidoista, joiden tavoitteena on muuttaa seksuaalinen suuntautuminen heteroksi.

Jutussa omista kokemuksistaan kertonut Patrick Tiainen kertoo erittäin järkyttävästä tilanteesta, johon hän joutui tänään Tallinnassa.

Tiainen kertoo puhuneensa Baltic Priden päätöspäivänä Tallinnassa järjestetyssä tilaisuudessa. 

– Olin juuri pyytänyt anteeksi läsnäolijoilta sitä, miten Jumalan nimissä on satutettu ja loukattu, kun nuori mies astui paikalle kysyen missä homo pastori on. 

Tiaisen mukaan mies tuli hänen luokseen, löi ja pyrki puukottamaan häntä. Paikallaolijat onnistuivat taltuttamaan hyökkääjän, joka oli Tiaisen mukaan huutanut "Jumalan kostoa homoseksuaaleille". Hyökkääjää pidettiin aloillaan poliisien tuloon asti. 

Tiainen kertoo MTV Uutisille, että pahoinpitely tuli järkytyksenä ja aivan odottamatta. Hän kertoo, että tilaneteessa oli myös naishenkilö, joka loukkaantui lievästi hyökkääjän toimesta.

Tiainen kertoo, että hänen kasvojensa luita on murtunut ja käteen tullut haava on tikattu. Tiainen kertoo olonsa olevan hyvin kivulias. Hän suuntaa heti aamulla uusiin röntgenkuviin. 

Tiainen uskoo, että hyökkäys liittyy paikalliseen tulehtuneeseen tilanteeseen mm. avioliittolain uudistamisesta. Tiaisen mukaan häneen kohdistunut hyökkäys osoittaa, että keskustelua tarvitaan eikä vihalle saa antaa tilaa.

– Nyt on tärkeä nähdä se, että polarisoituminen on todella vahvaa ja edelleen tarvitaan keskustelua.

Tiaisella on selkeä viesti tapauksen tiimoilta.

– Se on minun viestini, että ei anneta vihalle valtaa. Keskustellaan fiksusti, Tiainen kiteyttää.

"Olin valmis riistämään itseltäni hengen" – Jussi Lukácsta yritettin "parantaa" eheytyshoidoilla 1:35
Katso myös: "Olin valmis riistämään itseltäni hengen" – Jussi Lukácsta yritettin "parantaa" eheytyshoidoilla

Lue myös: