Mainos

Ehdokkaat: Työttömien laiskuus ei ole ongelma – 10 000 vapaata työpaikkaa ja 500 000 työtöntä on

Vasemmistoliiton Silvia Modigin mukaan mennyt eduskuntakausi oli hieno, mutta raskas. Modigin mukaan kaudesta teki erikoisen ja vaikeankin sen loppu, johon osui iso ruuhka lakialoitteita.

Myös hallitus- ja oppositiopuolueen erot tulivat kauden aikana tutuiksi.

– Hallitustyöskentely oli todella vaikeata, koko ajan piti punnita että ymmärretään realiteetit, tiedetään mitä pitäisi tehdä ja koko ajan punnitaan että meneekö politiikka siihen suuntaan, että tuloerot vähenevät, Modig kertoi MTV:n Vaalikuution haastattelussa.

– Todella raskaita päätöksiä, aika monta unetonta yötä olen miettinyt, että miten ihmiset nyt pärjää

Puoluetoveri Kari Uotila on samoilla linjoilla.

– Kaikki isot ratkaisut pakkautuivat loppusuoralle ja varmaan siinä tehtiin virheitäkin. Ei tämä loppukausi äänestäjien silmissä varmasti kovin mairittelevaa kuvaa antanut.

Tulevalla eduskunnalla ja hallituksella on edelleen isoja kysymyksiä ratkottavana. Uotila mainitsee esimerkkinä työttömyyden ja uusien työpaikkojen luomisen.

– Puhutaan työperäisen maahanmuuton lisäämisestä, kokoomus ja muut porvaripuolueet puhuvat, että työn tarjontaa pitää lisätä, haluavat leikata työttömyysturvaa, haluavat pidentää koeaikoja haluavat heikentää työntekijöiden asemaa. Eihän se tuo sinällään yhtään uutta työpaikkaa, Uotila toteaa

–Jos meillä on muutama kymmenen tuhatta työpaikkaa ja puoli miljoonaa työtöntä, se suhde on se ongelma. Työttömiä vähän suorastaan syyllistetään, että laiskuuttaan ovat työttömiä. He ovat työttömiä, koska ei ole tarjolla työpaikkoja.

Myös väestön ikääntyminen puhuttaa.

– Eläkeläisistä puhutaan ongelmana. Siinä se ongelma on se, että minun ikäisiäni jää työkyvyttömyyseläkkeelle mielenterveysongelmista ja muista ongelmista johtuen. Jos me saataisiin nämä kaikki ihmiset pysymään kyydissä mukana, niin sitten meillä on mahdollisuus pitää huolta siitä vanhenevasta väestöstä.

Vasemmistoehdokkaat eivät näe, että ongelmiin löytyy ratkaisua leikkauslistoista.

– Leikkaaminen on väärä tie, tarvitaan elvytystä, Uotila sanoo.

– Koulutuksesta leikkaaminen on todella iso kysymys. Ja siihen on tultava muutos ensi kaudella, oli hallitus minkälainen vaan, Modig puolestaan sanoo.

 

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.