Egyptin viranomaiset kiduttavat seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen edustajia: 28-vuotias trans-aktivisti kertoo vuotaneensa kolme päivää verta poliisien suorittaman ”neitsyystutkimuksen” jäljiltä

8:59
Räsänen vs. Laajasalo - kirkon ja homojen vaikea suhde

Egyptin viranomaiset käyttävät seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen suosimia deitti-applikaatioita vainoamiseen, uutisoi brittilehti The Independent.

Lehden mukaan Egyptin viranomaiset haluavat ”puhdistaa” kadut seksuaalivähemmistöistä ja hyödyntävät vainossaan muun muassa homo- ja bi-miesten sekä trans-ihmisten suosimaa Grindr-sovellusta.

Tiedot perustuvat ihmisoikeusjärjestön tuoreeseen raporttiin.

Poliisit luovat keksittyjä käyttäjäprofiileja ja sopivat tapaamisia käyttäjien kanssa.

Tapaamisiin saapuneita ihmisiä pidätetään mielivaltaisesti ja heidän puhelimiaan tutkitaan, jotta poliisi saisi syyn vangita ja syyttää uhreiksi valikoituneita ihmisiä rikoksista.

Treffit miehen kanssa päättyivät hakkaamiseen

Yksi pidätetyksi joutuneista on 27-vuotias ”Yasser”. Nuori mies kertoo keskustelleensa erään miehen kanssa applikaation avulla. Kaksikko sopi tapaamisen Gizan keskustaan.

Tapaamisen jälkeen Yasser joutui tekemisiin poliisin kanssa.

– Yllätyin, kun tapaamani mies oli poliisien joukossa mukana.

– He kirosivat ja pieksivät minua, kunnes suostuin allekirjoittamaan paperit, joissa kerrottiin minun harrastavan irstauksia, ja että minulla on luonnottomia seksuaalisia mielihaluja.

Ihmisoikeusryhmän haastattelemien uhrien mukaan pidätettyjä on myös kidutettu ja piinattu pidätyksien aikana.

Uhrien mukaan heitä on hakattu, haukuttu, suihkutettu vedellä sekä sidottu päivien ajaksi. Viranomaisten ovat tehneet selleissä myös seksuaalista väkivaltaa sekä sadistisia toimenpiteitä.

28-vuotias trans-aktivisti kertoo vuotaneensa kolme päivää verta poliisien suorittaman ”neitsyystutkimuksen” jälkeen. Aktivistin vagina sekä peräaukko oli raportin mukaan tutkittu osana neitsyystarkastusta.

Egyptin viranomaiset perustelevat toimintaansa muun muassa epämääräisillä irstailua sekä prostituutiota koskevilla laeilla.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja