Egyptin levottomuudet eivät säikäytä suomalaislomailijoita - UM päivitti matkustustiedotetta

Egyptin suosio lomakohteena on säilynyt vakaana maata ravistelevista poliittisista levottomuuksista huolimatta. Matkatoimistoista kerrotaan, että Egyptin-matkoja on myyty hyvin koko keväälle.

Ulkoministeriö päivitti Egyptin matkustustiedotetta sen jälkeen, kun presidentti Mohamed Mursi julisti ulkonaliikkumiskiellon Sueziin, Ismailiaan ja Port Saidiin. Ministeriö kehottaa varovaisuuteen erityisesti Pohjois-Siinailla.

Valtaosa Egyptin turistikeskuksista sijaitsee Punaisenmeren rannalla Etelä-Siinaissa, missä turvallisuustilanne on normaali.

Toimistoihin on tullut vain yksittäisiä kyselyjä Egyptin turvallisuudesta.

– Muutaman vuoden takaisten kansannousujen aikaan kyselyjä tuli runsaasti, nykyään niitä tulee harvakseltaan, sanoo tiedotusvastaava Arja Pucilowski Tjäreborgilta.

– Tilannetta seurataan tietenkin jatkuvasti. Jos Kairossa on levottomuuksia, ei päiväretkiä kaupunkiin niinä päivinä järjestetä, sanoo tiedottaja Leena Seppänen Finnmatkoilta.

Finnmatkat, Aurinkomatkat ja Tjäreborg eivät tällä hetkellä myy matkoja muihin Pohjois-Afrikan alueen maihin.

– Tunisia lisättiin loppukesästä takaisin valikoimaamme pienen tauon jälkeen. Kiinnostus oli kuitenkin niin vähäistä, että sitä ei enää jatkettu, kertoo Seppänen Finnmatkoilta.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat