Mainos

Egyptin levottomuudet eivät säikäytä suomalaislomailijoita - UM päivitti matkustustiedotetta

Egyptin suosio lomakohteena on säilynyt vakaana maata ravistelevista poliittisista levottomuuksista huolimatta. Matkatoimistoista kerrotaan, että Egyptin-matkoja on myyty hyvin koko keväälle.

Ulkoministeriö päivitti Egyptin matkustustiedotetta sen jälkeen, kun presidentti Mohamed Mursi julisti ulkonaliikkumiskiellon Sueziin, Ismailiaan ja Port Saidiin. Ministeriö kehottaa varovaisuuteen erityisesti Pohjois-Siinailla.

Valtaosa Egyptin turistikeskuksista sijaitsee Punaisenmeren rannalla Etelä-Siinaissa, missä turvallisuustilanne on normaali.

Toimistoihin on tullut vain yksittäisiä kyselyjä Egyptin turvallisuudesta.

– Muutaman vuoden takaisten kansannousujen aikaan kyselyjä tuli runsaasti, nykyään niitä tulee harvakseltaan, sanoo tiedotusvastaava Arja Pucilowski Tjäreborgilta.

– Tilannetta seurataan tietenkin jatkuvasti. Jos Kairossa on levottomuuksia, ei päiväretkiä kaupunkiin niinä päivinä järjestetä, sanoo tiedottaja Leena Seppänen Finnmatkoilta.

Finnmatkat, Aurinkomatkat ja Tjäreborg eivät tällä hetkellä myy matkoja muihin Pohjois-Afrikan alueen maihin.

– Tunisia lisättiin loppukesästä takaisin valikoimaamme pienen tauon jälkeen. Kiinnostus oli kuitenkin niin vähäistä, että sitä ei enää jatkettu, kertoo Seppänen Finnmatkoilta.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.